Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen verlengt contract jeugdinternational Luciano Slagveer

Gepubliceerd op 4 december 2012 16:40
sc Heerenveen verlengt contract jeugdinternational Luciano Slagveer

sc Heerenveen heeft het contract van jeugdinternational Luciano Slagveer (19) met twee jaar verlengd. De talentvolle aanvaller, die twee maanden geleden debuteerde in het eerste elftal van sc Heerenveen in de bekerwedstrijd tegen Hollandia, zette dinsdag zijn handtekening onder een tweejarig contract.

Luciano Slagveer speelt sinds 2009 in de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hij begon in de B1 en speelt inmiddels een belangrijke rol in het team van Jong Heerenveen. Bij de beloften, die bovenaan staan in de competitie, scoorde de aanvaller dit seizoen zes keer.

In de afgelopen twee seizoenen maakte Slagveer telkens deel uit van de eerste selectie van sc Heerenveen tijdens het trainingskamp in de winterstop. Daar maakte het talent een goede indruk. Zo scoorde hij vorig seizoen twee keer in het oefenduel tegen Bayer Leverkusen.

Slagveer, die eerder speelde voor VV Nieuw Buinen en FC Emmen, werd bij sc Heerenveen een vaste waarde in Oranje-17, Oranje-18 en Oranje-19. Dit seizoen kwam de aanvaller ook in actie voor het Nederlands beloftenelftal.

Het vastleggen van de talentvolle Luciano Slagveer past in het beleidsplan van sc Heerenveen, waarin staat dat de club wil inzetten op doorstroming van eigen jeugdspelers. Eerder dit seizoen tekenden de jeugdspelers Joris Voest en Daley Sinkgraven een contract bij sc Heerenveen.