Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen wacht op winst in Almelo

Gepubliceerd op 17 maart 2011 10:00
sc Heerenveen wacht op winst in Almelo

sc Heerenveen wacht zaterdag het lastige uitduel op het kunstgras van Heracles Almelo. In de voorgaande vijf duels wisten de Friezen nog geen enkele keer de drie punten mee te nemen naar Friesland. Er werd drie keer gelijkgespeeld en tweemaal verloren in het Polman Stadion.

Afgelopen seizoen was de thuisploeg te sterk voor het elftal van Jan de Jonge. De Heraclieden wonnen met 3-1 van sc Heerenveen, dat midweeks in Lissabon nog gelijkspeelde tegen Sporting (1-1). Al na een half uur speeltijd stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Looms en Overtoom (strafschop). Assaidi, die in Portugal ook al trefzeker was, scoorde acht minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer maar zag zijn huidige collega Dost in de slotminuut de 3-1 scoren.

Het eerste duel tussen beide elftallen, in februari 2006, eindigde in een gelijkspel. De Friezen kwamen in de slotminuut van de eerste helft op voorsprong via Lasse Nilsson, maar de Belg Tanghe bracht het gepromoveerde Heracles Almelo een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

De slotfase werd sc Heerenveen in Almelo vaak fataal, want ook in het seizoen 2007/ 2008 gaven de Friezen een zege in de slotminuten uit handen. Roy Beerens zette de bezoekers na een kwartier op voorsprong via een bekeken lob over doelman Pieckenhagen, maar de van sc Heerenveen gehuurde Garcia Garcia maakte drie minuten later alweer gelijk. Sulejmani bracht zijn elftal vervolgens na een half uur speeltijd weer op voorsprong. Lang leek dit de winnende goal te zijn, totdat Schilder in de tachtigste minuut de gelijkmaker binnenschoot.

In de voorgaande vijf ontmoetingen liep sc Heerenveen twaalfmaal tegen een gele kaart aan. De thuisploeg zag acht keer geel en twee keer rood (Quansah en Ouédraogo). Het doelsaldo is gezien de geschiedenis logischerwijs in het voordeel van Heracles Almelo: 8-5. Aan sc Heerenveen om zaterdagavond verandering aan te brengen in de negatieve balans tegen Heracles Almelo.

Datum Thuisclub Uitclub Uitslag
08-02-2006 Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-1
15-10-2006 Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-0
16-02-2008 Heracles Almelo - sc Heerenveen 2-2
04-04-2009 Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-1
06-12-2009 Heracles Almelo - sc Heerenveen 3-1