Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen zet Fortuna Sittard opzij en boekt eerste thuiszege

Gepubliceerd op 1 december 2018 23:15

Voor het eerst dit seizoen stapte sc Heerenveen na afloop van een duel in het eigen Abe Lenstra stadion met een driepunter van het veld. Zaterdagavond was de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink te sterk voor promovendus Fortuna Sittard (3-1).

Daniel Høegh verzendt een pass tegen Fortuna Sittard
Daniel Høegh verzendt een pass tegen Fortuna Sittard

Zonder de geblesseerde Sam Lammers en de geschorsten Dave Bulthuis en Morten Thorsby, maar met Lucas Woudenberg, Yuki Kobayashi en Pelle van Amersfoort in de basis begon sc Heerenveen aan de wedstrijd. Al na twee minuten gingen de handen omhoog in het Abe Lenstra stadion, maar de treffer van Arber Zeneli werd afgekeurd wegens buitenspel.

sc Heerenveen probeerde het spel te maken en tegenstander Fortuna Sittard loerde op een counter. Halverwege de eerste helft braken de Limburgers gevaarlijk uit, maar aanvaller Lisandro Semedo raakte de bal verkeerd en schoot naast en over. Daarna waren de beste kansen voor de Friezen. Uit een van die kansen was het raak. Kort voor rust zette aanvoerder Daniel Høegh zijn ploeg op voorsprong door raak te koppen uit een hoekschop (1-0).

Daniel Høegh juicht nadat hij zijn team aan de leiding heeft gebracht
Daniel Høegh juicht nadat hij zijn team aan de leiding heeft gebracht

sc Heerenveen schoot uit de startblokken bij het begin van de tweede helft. Een aantal toeschouwers zat nog niet of scheidsrechter Joey Kooij wees al naar de stip. Zeneli werd onreglementair naar de grond gewerkt. De Kosovaar ging zelf achter de bal staan en verdubbelde de score (2-0). Nog nagenietend van het doelpunt kregen de Friezen echter meteen de aansluitingstreffer om de oren. Aanvaller Lazaros Lamprou was attent en wipte de bal over de uitgekomen doelman Warner Hahn (2-1).

Van Amersfoort gooit duel in slot

sc Heerenveen liet zich niet gek maken en wilde de marge weer op twee brengen. Kobayashi met een slimme vrije trap en Mitchell van Bergen met een rebound waren dichtbij, maar zagen keeper Alexei Koselev redding brengen. Dat deed de doelman van Fortuna Sittard ook bij een schot van Zeneli, maar moest capituleren bij de daaropvolgende inzet van Van Amersfoort (3-1).

Met zijn eerste treffer van het seizoen gooide Van Amersfoort het duel in het slot, waarna sc Heerenveen voor de eerste keer dit seizoen thuis een overwinning boekte. Dankzij de zege passeren de Friezen bovendien de Limburgers op de ranglijst en nemen zij voorlopig weer plaats in het linkerrijtje.

Pelle van Amersfoort balt zijn vuist na zijn rake inzet
Pelle van Amersfoort balt zijn vuist na zijn rake inzet

Volgende week zaterdag staat voor sc Heerenveen de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Het duel in Tilburg begint om 18.30 uur.

sc Heerenveen - Fortuna Sittard 3-1 (1-0). 43. Daniel Høegh 1-0, 47. Arber Zeneli (pen.) 2-0, 48. Lazaros Lamprou 2-1, 79. Pelle van Amersfoort 3-1. Gele kaarten: Branislav Ninaj, Michael Pinto (Fortuna Sittard), Yuki Kobayashi (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg; Rienstra, Vlap (90. Bruijn), Kobayashi; Van Bergen (81. Hornkamp), Van Amersfoort, Zeneli (87. Kongolo).