Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Schaars ontbreekt tegen ADO: Ødegaard begint op de bank

Gepubliceerd op 13 januari 2017 16:55
Schaars ontbreekt tegen ADO: Ødegaard begint op de bank

sc Heerenveen begint zonder Stijn Schaars aan de tweede helft van het seizoen. De aanvoerder kampt met een pijnlijke enkel en moet het duel tegen ADO Den Haag laten schieten. Jeremiah St. Juste maakt mogelijk zijn rentree. De centrale verdediger lijkt hersteld van zijn in het uitduel tegen Go Ahead Eagles opgelopen enkelblessure. De kersverse huurling Martin Ødegaard begint zaterdag op de bank.

St. Juste trainde vanmiddag mee met de selectie, maar Streppel kon tijdens het wekelijkse perspraatje nog niet vertellen of de verdediger zaterdagavond aan de aftrap verschijnt. ‘Het lijkt goed, maar dat gaan we eerst nog even bespreken. Hij moet 100 procent fit zijn.’ Mocht St. Juste niet starten, dan lijkt Doke Schmidt zijn logische vervanger.

Aanvoerder Stijn Schaars ontbreekt tegen ADO Den Haag vanwege problemen met zijn enkel.
Aanvoerder Stijn Schaars ontbreekt tegen ADO Den Haag vanwege problemen met zijn enkel.

Dominant

Naast Schaars mist Streppel ook Henk Veerman. De aanvaller is nog herstellende van een hamstringblessure. Volgens Streppel kijkt de spelersgroep uit naar de hervatting van de competitie. ‘Je proeft dat het weer gaat beginnen, dat het weer echt ergens om gaat.’

Tijdens het trainingskamp is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft besproken. De selectie heeft aangegeven op de ingeslagen weg verder te willen. ‘We willen initiatief tonen en dominant spelen. Het is mooi dat de spelers vertrouwen hebben in de gekozen aanpak.’ Wat die strijdwijze moet opleveren, wilde de trainer niet kwijt. ‘Dat houden we intern. Dat kan de vierde plek zijn, maar als blijkt dat de zesde plaats het maximale is dan moeten we daar genoegen mee nemen. We zullen zien.’

Resultaat

Streppel wilde niet veel kwijt over ADO Den Haag, maar vindt het fijn zijn oude maatje Petrovic weer tegen te komen. ‘Hij doet het, zeker gezien de omstandigheden, heel knap en je hoort hem niet klagen.’ sc Heerenveen heeft met duels tegen ADO Den Haag, PSV, AZ (beker) en FC Groningen geen makkelijk programma in januari, maar volgens Streppel moet sc Heerenveen zien niet alleen laten leiden door het resultaat.

‘Goede resultaten zijn belangrijk voor het vertrouwen, maar mocht het tegen zitten, dan is het belangrijk dat we vasthouden aan onze visie en de discipline tonen om te doen wat we moeten doen. Dan volgen de resultaten vanzelf,’ aldus Streppel, die Martin Ødegaard op de bank laat beginnen. De wedstrijd tegen ADO Den Haag wordt in Noorwegen live uitgezonden. In het Abe Lenstra stadion is zaterdag een zestal journalisten aanwezig om verslag te doen van het mogelijke debuut van de huurling van Real Madrid voor sc Heerenveen.