Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Scorende Marecek: 'Goed hersteld, maar toch twee punten verloren'

Gepubliceerd op 10 februari 2013 00:15
Scorende Marecek: 'Goed hersteld, maar toch twee punten verloren'

Lukas Marecek bracht sc Heerenveen zaterdag tegen VVV-Venlo in de 68e minuut terug in de wedstrijd. De treffer van de Tsjech, zijn eerste officiële goal in zijn carrière, gaf sc Heerenveen na een 0-2 achterstand weer hoop op een goed resultaat. Het werd uiteindelijk ook nog 2-2, door een doelpunt van Alfred Finnbogason in de laatste minuut.

,,Het was inderdaad een belangrijke", blikt Marecek terug op zijn aansluitingstreffer. ,,Ik scoor bijna nooit, dus ik was heel blij, maar veel tijd om te juichen had ik niet. We moesten immers snel doorgaan om nog een goed resultaat te behalen. We hadden nog maar weinig tijd... Het was vervolgens lastig voor ons, omdat VVV zich terugtrok om de voorsprong te verdedigen. Het was druk in het midden, dus moesten we vaker de buitenkanten zoeken. In de laatste tien minuten gingen we meer de lange bal spelen, met succes. Ondanks die late gelijkmaker ben ik teleurgesteld in ons resultaat. We hadden moeten winnen. Van de andere kant: als je na rust met 0-2 achter komt, kun je misschien ook wel tevreden zijn als je nog 2-2 maakt. We hebben ons goed hersteld, maar toch voelt de 2-2 voor mij vooral als twee verloren punten."

Marecek kon het niet geloven toen Marcel Seip in de 67e minuut de 0-2 binnenkopte. ,,Ik dacht: 'Dit kan niet waar zijn'. Het was de tweede kans in de wedstrijd voor VVV. Wij kregen juist veel kansen, maar wisten die niet te benutten. Het was bovendien de tweede keer dat we een tegengoal kregen uit een standaardsituatie. Ik begrijp niet hoe dat kan. Op de trainingen oefenen we wie waar komt te staan tijdens vrije trappen en corners, en ook voor de wedstrijd bespreken we dit met elkaar. Toch gaat het dus twee keer fout."

De 0-2 viel net in een fase waarin sc Heerenveen op weg was naar de 1-1. ,,We speelden na rust veel beter dan in de eerste helft", vond Marecek. ,,De eerste helft was slecht. In de rust pepten we elkaar op om alles te geven in de tweede helft. Het ging goed. We speelden agressiever, met meer druk naar voren. Als we in de eerste helft net zo gespeeld hadden als in de tweede helft, hadden we gewonnen. Ik weet niet waarom het ons niet lukte om eerder te scoren. Misschien lag het aan de oranje bal waarmee we na rust speelden," grapt Marecek.

Finnbogason scoort in de laatste minuut de 2-2 voor sc Heerenveen. Marecek: ,,We hebben twee punten verloren."
Finnbogason scoort in de laatste minuut de 2-2 voor sc Heerenveen. Marecek: ,,We hebben twee punten verloren."

Dat Marecek scoorde is overigens uniek. Het lukte de middenvelder nog niet eerder in zijn carrière om een doelpunt te maken. ,,Ik heb er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het nu dus gelukt. Bij Anderlecht heb ik wel eens gescoord in oefenduels, maar nooit in officiële wedstrijden. Bij FC Brno ook niet. Dat komt omdat ik bij die clubs verdedigender speelde dan hier. Bij Heerenveen kom ik vaker voor het doel. Zoals vandaag dus, toen Djuricic na een mooie actie de bal goed teruglegde op mij. Ik schoot niet echt hard in, maar meer op techniek. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken en nog vaker scoren. Ik heb dit seizoen sowieso nog twee goals nodig. Ik heb namelijk een afspraak met Alfred Finnbogason. Als ik dit seizoen minder dan drie keer scoor, moet ik een etentje betalen. Scoor ik drie keer of meer, dan betaalt hij, haha."