Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ulderink vreest balverlies tegen Heerenveen

Gepubliceerd op 20 januari 2012 13:16
Ulderink vreest balverlies tegen Heerenveen

Trainer Andries Ulderink van de Graafschap moet voor het thuisduel tegen sc Heerenveen creatief zijn. Hij mist drie middenvelders. Hoe de invulling van het middenrif van de nummer zestien van de eredivisie er zaterdag uitziet, blijft daarom nog even een verrassing.

"Ik wil nog niks kwijt over de invulling van het middenveld. Ik ben er zelf wel uit, maar ik wil de tegenstander niet wijzer maken", laat Ulderink op de officiële website van De Graafschap weten. Rogier Meijer, Yuri Rose (beiden geschorst) en Jussi Kujala zijn niet inzetbaar.

"Op Jussi na is iedereen fit. Ik ben enorm benieuwd hoe wij uit de winterstop komen. Het gevoel bij mij is dat op de training de intenties goed zijn. Ik heb het idee dat er meer voetbalplezier in de ploeg zit’’, laat de trainer weten. ,,Als ploeg maken we kleine stapjes. Leuk om te zien."

De trainer is niet blij dat De Graafschap meteen tegen sc Heerenveen aan de bak moet. Hij vreest de kracht van de formatie van Ron Jans. ,,Met Heerenveen treffen we direct een tegenstander van een sterk kaliber. Heerenveen is de beste counterploeg van de Eredivisie en daarom mogen we niet zoveel balverlies lijden als tegen Nürnberg en Leverkusen."

"Alle tegengoals in die duels kwamen voort uit situaties waarin we zelf balverlies leden. Kijken of we daarvan geleerd hebben. Als we in de opbouw weer zoveel balverlies lijden, worden we keihard afgestraft door Heerenveen."