Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Slagveer houdt gemengde gevoelens over aan debuut

Gepubliceerd op 27 januari 2013 08:38
Slagveer houdt gemengde gevoelens over aan debuut

26-01-2013. Een dag die Luciano Slagveer niet snel zal vergeten. Op het kunstgras van PEC Zwolle maakte hij die dag zijn eerste Eredivisie-minuten in het eerste elftal van sc Heerenveen. Het werd niet het competitiedebuut wat hij verwachtte, maar een waardering voor het harde werken is het zeker. “Natuurlijk smaakt dit naar meer.”

Precies een jaar geleden zat de toen 18-jarige Slagveer al een keer op de bank bij sc Heerenveen. In de wedstrijd tegen De Graafschap hield toenmalig trainer Ron Jans het talent negentig minuten op de bank, maar de oud-trainer wist wel wat hij op de bank had zitten.

Nog geen twee weken eerder liet de jonge vleugelaanvaller namelijk op het trainingskamp in Portugal van zich horen. In een oefenduel tegen Bundesligaclub Bayer Leverkusen scoorde hij op aangeven van Rajiv Van la Parra twee keer. “Een heerlijk gevoel”, zei hij toen over het hoogtepunt.

Eén jaar en twee weken later begon er een nieuw hoofdstuk in het nog jonge leven van Luciano Slagveer. Op zijn negentiende maakte hij zaterdag tegen PEC Zwolle zijn competitiedebuut in de hoofdmacht van sc Heerenveen, nadat hij eerder al debuteerde in de bekerwedstrijd tegen Hollandia. Na het debuut van Kenny Otgiba, Hakim Ziyech, Oussama Tannane en Mark Uth mocht ook de 19-jarige Slagveer dit seizoen onder trainer Marco van Basten zijn eerste minuten maken.

Het werden er in, inclusief blessuretijd, veertien. Een klein kwartier die Slagveer niet snel zal vergeten, maar ook niet erg trots op zal zijn. ,,Om mijn debuut te maken is mooi, maar we zijn hier uiteindelijk niet met drie punten vertrokken. Ik kom het veld in om te winnen en niet om mijn debuut te maken. Ik wil gewoon die punten pakken.”

Dubbele gevoelens houdt hij aan het duel over, al valt het kwartje wel aan de positieve kant. “ Natuurlijk zie ik dit als een waardering. Als een beloning voor weken, maanden en jaren hard werken.”

“Ik kwam in het veld bij een 0-1 voorsprong. Vanaf de bank zag ik ons het doelpunt maken, maar daarna zag ik ons ook achteruit lopen”, blikt Slagveer terug. “Ik kreeg de opdracht om hun opkomende linksback in bedwang te houden, want die ging er vaak over heen. Ik moest hem uitschakelen. Natuurlijk zat ik zelf ook op een kansje te loeren, maar het zat er als team in de slotfase gewoon niet meer in.”

Of zo’n competitiedebuut naar meer smaakt? “Natuurlijk. Ik hoop de komende tijd nog zo veel mogelijk wedstrijden op de bank te zitten en misschien minuten te maken. Als eerste wil ik gewoon mijn wedstrijden bij Jong Heerenveen zo goed mogelijk voetballen. Daar wil ik mij laten zien, zodat de trainer mij meeneemt met het eerste.”