Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Slagveer: 'Ik wist dat ik dit in me had'

Gepubliceerd op 25 januari 2015 08:05
Slagveer: 'Ik wist dat ik dit in me had'

Met twee goals had Luciano Slagveer een flink aandeel in de fraaie 4-1 overwinning van sc Heerenveen op Vitesse. De vleugelaanvaller kreeg in de eerste seizoenshelft nog veel kritiek, maar zaterdag verliet hij in de slotfase onder groot applaus het veld. Even later ontving hij ook nog de bloemen voor man van de wedstrijd. ,,Ik zit de laatste weken weer lekker in m'n vel."

Applaus. Het was weer eens wat anders, beseft Slagveer, die dit seizoen niet altijd overtuigend speelde en daarom ook fluitconcerten van fans over zich heen kreeg. ,,Mijn rendement moest echt omhoog", blikt Slagveer terug op zijn mindere fase voor de winterstop. ,,Ik heb veel kansen gehad die er in moesten, maar die er niet in gingen. Ik heb vaak met mijn familie gesproken, vooral met mijn vader. Van hem krijg ik vertrouwen. Ook de trainer hield vertrouwen in me en bleef me opstellen. Vandaag heb ik laten zien dat ik het wel kan."

Zijn twee goals tegen Vitesse voelden echter niet als een bevrijding. ,,Nee, die bevrijding heb ik al tegen Ajax gehad", vertelt Slagveer, die destijds niet eens heel uitbundig juichte. Met een knipoog: ,,Ik had toen al zo lang niet meer gescoord dat ik even niet meer wist hoe dat moest, haha. Vanaf de wedstrijd tegen Ajax voelde ik me heel goed en daarna heb ik ook in bijna elke wedstrijd een goal of assist geleverd. Je kunt zeggen dat toen de stijgende lijn is ingezet."

Slagveer wordt gefeliciteerd na z'n goal. ,,Ik zat lekker in de wedstrijd"
Slagveer wordt gefeliciteerd na z'n goal. ,,Ik zat lekker in de wedstrijd"

Het duel van zaterdag tegen Vitesse vormde hierin zijn hoogtepunt. ,,Dit was een van mijn beste wedstrijden voor de club", geeft Slagveer aan. ,,Ik zat echt lekker in de wedstrijd. Ik won duels, speelde de bal goed in. Voor mij is dat geen verrassing, want ik weet dat ik dit in me heb. Dat heb ik al laten zien in de B1, A1 en beloftenploeg van sc Heerenveen. Ik weet dat ik ook de kwaliteiten heb om de eerste rechtsbuiten van sc Heerenveen te zijn. Het kwam er alleen niet altijd uit. Wat in die tijd net niet goed ging, gaat nu wel goed."

In dit tempo (drie goals in de laatste twee wedstrijden) is hij zelfs een serieuze bedreiging voor topscorer Mark Uth. ,,Haha, dat weet ik niet. Uth scoorde vandaag ook weer he... Ik zit de laatste weken in elk geval lekker in m'n vel. Die goede lijn probeer ik de komende tijd door te zetten."