Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Slagveer: ‘Goal tegen Cambuur vergeet ik nooit meer’

Gepubliceerd op 22 januari 2014 09:00
Slagveer: ‘Goal tegen Cambuur vergeet ik nooit meer’

Scoren in de Friese derby. Luciano Slagveer weet hoe dat voelt. Op zondag 29 september 2013 maakte hij rond 14.47 uur de Feanfans in het Abe Lenstra stadion dol door de 1-0 binnen te koppen tegen de rivaal. sc Heerenveen won de beladen derby uiteindelijk met 2-1. ,,De fans maken mij nog gretiger om zondag bij Cambuur opnieuw te scoren.”

Tot dit seizoen zag Slagveer wedstrijden tegen FC Groningen als een echte derby. Inmiddels weet hij wel beter. Tekenend vond hij het spandoek dat de fans hadden opgehangen tijdens het thuisduel met de Groningers. ,,Daar stond op dat de echte derby nog moest komen", herinnert Slagveer zich. ,,Cambuur dus. Ook vóór het seizoen merkte ik al hoe die wedstrijd leefde. Meteen toen Cambuur promoveerde, spraken de mensen over deze Friese derby. Doordat de fans er zo mee bezig waren, werden wij in de spelersgroep ook ‘aangestoken’. Dat motiveerde ons extra om van Cambuur te winnen. Ik wil altijd elke wedstrijd scoren, maar toen nog net iets meer dan anders.”

Na zeventien minuten was het al zo ver. Rajiv van La Parra slingerde de bal voor het doel, Slagveer zette zijn hoofd er tegen aan: 1-0. ,,Het gaf een heel speciaal gevoel”, geniet Slagveer vier maanden na zijn treffer nog na. ,,Een paar dagen eerder scoorde ik voor de beker tegen FC Twente, maar dat was totaal niet te vergelijken met die goal tegen Cambuur. De supporters stonden echt op hun stoelen! Dat vond ik heel mooi om te zien. Soms maak je goals waarbij de fans alleen klappen, maar nu ging het publiek helemaal los. Ik zal het nooit meer vergeten. Het was ook nog eens mijn eerste Eredivisie-doelpunt, dus dat maakte het extra mooi. “

Slagveer wordt gefeliciteerd na zijn goal. ,,Op Twitter werd ik 'held' genoemd."
Slagveer wordt gefeliciteerd na zijn goal. ,,Op Twitter werd ik 'held' genoemd."

De aanvaller van sc Heerenveen had niet gedacht dat het duel met Cambuur zo leefde. ,,In de jeugd van sc Heerenveen voel je de rivaliteit alleen bij FC Groningen. Dat komt omdat we in de jeugd nooit tegen Cambuur speelden. Dit was dus mijn eerste keer, en het leeft nog meer dan tegen Groningen. Die opkomst alleen al. Alle fans hadden blauwe, witte of rode papieren op hun stoel en hielden dat boven hun hoofd. Heel mooi.”

Ook in de dagen na de derby werd voor Slagveer de waarde van zijn doelpunt duidelijk. ,,Werd ik op Twitter ineens ‘held’ genoemd, omdat ik tegen Cambuur scoorde”, lacht Slagveer. ,,Ik vind dat wel mooi, die passie die de fans hebben. Later heb ik nog eens wat beelden van sc-Heerenveen.TV bekeken. Ze filmden achter het publiek van Nieuw Noord. Wat een gekkenhuis. Het maakt mij nog gretiger om zondag bij Cambuur opnieuw te scoren.”