Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Sven Kums: 'Het was dramatisch'

Gepubliceerd op 18 november 2012 10:24
Sven Kums: 'Het was dramatisch'

Sven Kums kon na afloop van de verloren wedstrijd tegen RKC Waalwijk, nauwelijks bevatten wat zich in de voorgaande uren had afgespeeld in het Abe Lenstra stadion. ,,Wat was dit slecht", zuchtte Kums. Hoofdschuddend: ,,Thuis met 0-2 verliezen en zelf geen kans creëren; het was dramatisch.”

Na 55 minuten kreeg Kums de aanvoerdersband om, (aanvoerder Ramon Zomer werd wegens tactische redenen gewisseld), maar de middenvelder kon sc Heerenveen niet meer bij de hand nemen. ,,Je probeert de ploeg wel op te peppen, zeker als aanvoerder, maar we kregen al snel de 0-2 tegen (vijf minuten later,red.). De kopjes bij ons gingen toen naar beneden hangen en het was lastig om het geloof in een goed resultaat nog terug te vinden. Als we voor die tijd nou veel kansen op doelpunten hadden gekregen, konden we ons daaraan vasthouden. Maar ja, we hadden een uur gespeeld en nog steeds niets gecreëerd…”

Dat de kansenteller rond het nulpunt bleef steken (Kums: ‘misschien een paar kansjes’) vond Kums nog het pijnlijkste van de avond. ,,Als je tegen RKC nauwelijks kansen creëert, dan doe je het gewoon slecht. Ik denk dat we één of twee kansen in de eerste helft hadden; dat was het wel zo'n beetje. RKC scoorde meteen uit hun eerste mogelijkheid. Na die goal wisten we dat het heel moeilijk zou worden. RKC ging achteruit leunen, en probeerde om met hun snelle spitsen gevaarlijk te counteren. Maar ook dan moeten wij in staat zijn om meer kansen te creëren. Dat lukte niet. We hadden wel veel balbezit, maar we deden er te weinig mee. Ons baltempo lag veel te laag.”

,,We waren niet scherp genoeg", zocht Kums naar oorzaken van de zure avond. ,,Ik weet niet hoe dat kan. Nee, we hebben RKC zeker niet onderschat. Ik denk dat wij dit jaar geen enkele ploeg mogen onderschatten..."

Je zou het volgens de Belg een ‘off-day’ kunnen noemen. ,,Alleen hebben we dit seizoen al te vaak zo'n ‘off-day’ gehad. Wedstrijden die we moeten winnen, die verliezen we. Het overkwam ons ook thuis tegen ADO Den Haag (1-3 verlies, red.). Deze wedstrijd tegen RKC hadden we vooraf gezien ook moeten winnen. Het was voor ons een heel belangrijke wedstrijd. We wilden een mooie reeks neerzetten om zo te klimmen op de ranglijst. Dit had de eerste stap moeten zijn. Nu moeten we ons maar richten op volgende week (VVV-Venlo uit, red.). We zijn er echt aan toe om weer drie punten te pakken."