Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sven Kums: 'Veel zin om weer te beginnen'

Gepubliceerd op 20 januari 2012 14:19
Sven Kums: 'Veel zin om weer te beginnen'

In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap in oktober maakte Sven Kums zijn eerste goal voor sc Heerenveen. Ondanks zijn treffer kwamen de Friezen niet verder dan een gelijkspel (1-1). Zaterdag staat de middenvelder opnieuw tegenover de Superboeren, en hij hoopt ditkeer op een betere afloop. ,,We zijn er klaar voor.”

Voor de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 keek Kums vorige week even verrast naar de tribune. Hij zag het goed, er was een groep sc Heerenveen-supporters naar Portugal gekomen. ,,Dat vond ik echt mooi,” zegt de Belg. ,,Dat ben ik helemaal niet gewend. Als we met mijn vorige club KV Kortrijk op trainingskamp gingen, dan kwamen er geen supporters. Het is mooi om te zien dat de supporters naar Portugal komen om ons ook in zulke wedstrijden te steunen.” Er was overigens nog een prettig verschil met een 'Nederlands' trainingskamp in vergelijking met een 'Belgisch': de bal. ,,Er wordt hier veel met de bal getraind. In België is het meer fysiek, met veel krachttrainingen en vooral ook duurtrainingen. Hier zijn er ook wel veel duurtrainingen, maar dan met bal. Dat is veel leuker.”

Het is voor Kums weer een bevestiging dat het een goede stap was om dit seizoen naar Heerenveen te komen. ,,Er waren ook wat Belgische club geïnteresseerd, maar ik wilde graag in een andere competitie voetballen. Ik kende sc Heerenveen een beetje, maar ik was hier nog nooit geweest. Toen ik hier voor het eerst kwam was ik er al snel uit. Ik wilde graag komen. Ik was hier tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Heerenveen speelde goed (maar verloor desondanks met 1-0, red.). Het is een warme en gezellige club, dat is ook belangrijk. Het heeft mijn aanpassing makkelijker gemaakt. Ik werd goed opgevangen door de groep, en het hielp ook dat er al wat Belgische jongens in de selectie zaten.”

Kums (nr 10) wordt gefeliciteerd na zijn treffer tegen De Graafschap.
Kums (nr 10) wordt gefeliciteerd na zijn treffer tegen De Graafschap.

Zijn eerste Friese goal maakte hij in oktober tegen De Graafschap, maar dat leverde zoals eerder genoemd geen zege op. ,,Waarom we zaterdag wel gaan winnen? Omdat we er klaar voor zijn. Destijds hadden we geen goede dag. Ik heb er alle vertrouwen in dat we zaterdag beter spelen. We hebben een prima voorbereiding gehad. De sfeer was goed, en we hebben sterk gespeeld tegen Leverkusen (4-2 winst) en Hannover '96 (1-0 winst), ondanks dat het toch een zwaar trainingskamp was. We moeten door gaan op de weg hoe we met elkaar bezig waren voor de winterstop. Ik heb veel zin om weer te beginnen, net zoals de hele groep. We zijn heel ongeduldig, want we willen zo snel mogelijk beginnen."