Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Trefzekere Wildschut: ‘Veel kwaliteit in de selectie’

Gepubliceerd op 6 juli 2013 09:00
Trefzekere Wildschut: ‘Veel kwaliteit in de selectie’

Yanic Wildschut doorbrak vrijdagavond de doelpuntenstilte van sc Heerenveen tegen vv Minnertsga. Zestien minuten bleven de amateurs overeind, maar na de openingstreffer van Wildschut ging het rap. De aanwinst van sc Heerenven maakte ook nog de 0-3 en zag zijn ploeg uitlopen naar 0-11.

‘Het zal toch niet...’, dacht Yanic Wildschut na een kwartier spelen. Weer miste sc Heerenveen een scoringskans en op het bord stond nog altijd 0-0. ,,We begonnen minder goed dan dinsdag”, refereerde Wildschut aan de vorige oefenwedstrijd, waarin sc Heerenveen na 16 minuten al met 0-4 voor stond. ,,Nu was onze eindpass niet goed. Voorzetten kwamen niet aan. Toch, toen we eenmaal een paar goede ballen speelden, wist ik dat het wel goed zou komen. Doelpunten konden gewoon niet uitblijven. We kregen veel kansen en zetten Minnertsga onder druk. Hun keeper (Jorn Helder, red.)? Zo, hij haalde er een paar goede ballen uit. Mooi voor hem, maar je kunt natuurlijk niet alles tegenhouden…”

De keeper, die vlak voor tijd een heuse publiekswissel kreeg, moest uiteindelijk elf tegentreffers toestaan. Twee daarvan (0-1 en 0-3) waren van Wildschut. ,,Voor mij zijn dat belangrijke doelpunten", vertelt de aanvaller. ,,Ik moet wennen om in een nieuw team te spelen. Deze wedstrijden in de voorbereiding zijn heel nuttig om het team beter te begrijpen. Ik leer steeds beter de kwaliteiten van mijn medespelers kennen en zij ook die van mij. Je ziet nu al dat we elkaar beter vinden. Dat ik twee keer gescoord heb, is goed voor mijn zelfvertrouwen. Dinsdag had ik ook al een keer gescoord. Ik hoop die lijn door te trekken in dit seizoen.”

Ook met sc Heerenveen gaat het volgens Wildschut steeds beter. ,,We maken stappen. Ook al scoorden we in het begin van de wedstrijd tegen Minnertsga niet; we hebben dit duel wel mooie combinaties laten zien. We verplaatsten het spel goed. Het snel vinden van openingen is voor mij als buitenspeler prettig. Dan heb ik namelijk meer tijd om acties te maken. Je ziet ook dat in de tweede helft de jongens uit het beloftenteam goed verder spelen in deze wedstijd. Dat geeft aan dat er in de sc Heerenveen-selectie veel kwaliteit zit. Straks sluiten ook onze internationals weer aan. Het kan dus alleen maar beter gaan.”

Toch zag de aanvaller nog wel verbeteringspunten. ,,We moeten nog fitter worden. We werden aan het eind van de eerste helft vermoeider, en onze concentratie nam ook af. Maar het is logisch dat je na een vakantie conditioneel iets minder bent dan tijdens het seizoen. In deze voorbereiding zullen we daar aan werken.”