Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Uniek debuut 15-jarige Jessica Jurg

Gepubliceerd op 10 februari 2011 22:30
Uniek debuut 15-jarige Jessica Jurg

Donderdagavond maakte de 15-jarige Jessica Jurg haar debuut als keepster in het vrouwenteam van sc Heerenveen. Uniek in de Eredivisie vrouwen.

Nooit eerder speelde een vijftienjarige in de hoogste vrouwencompetie. Jurg kon debuteren, omdat de eerste twee keepsters Roxanne van der Berg (knieblessure) en Maxine Welten (hersenschudding) beide niet in staat waren om het Friese doel te verdedigen tegen Willem II.

´Jessica heeft het goed gedaan´, aldus trainer Rick Mulder. ´De ploeg voelde zich zeker met haar in de goal. Er was geen onrust, maar juist veel vertrouwen. Een prima debuut.´ Bij de enige tegentreffer door Willem II was Jurg enigszins ongelukkig. ´Ze liet de bal net uit haar handen glippen, maar dat was pure pech. Jesscia heeft aangetoond heel goed te kunnen keepen. Ze is pas vijftien.`sc Heerenveen won met 2-1 van Willem II en herpakte daarmee de koppositie.

Vorig jaar nog speelde Jessica bij Annen en kwam ze ook uit voor Cambuur. Dit seizoen liet ze zich overschrijven naar satellietclub Oranje Nassau uit Groningen, waardoor ze haar debuut, als 15-jarige, in de Eredivisie Vrouwen, op doel bij sc Heerenveen kon maken. Jurg is daarmee de eerste die zowel voor Cambuur als sc Heerenveen heeft gespeeld. Ook kwam ze al uit in het Nederlands elftal onder 15. De KNVB gaf aan dat het debuut van de 15-jarige volgens de regels van de bond mag, omdat er in de Eredivisie vrouwen op amateurbasis wordt gespeeld.

´We hebben een talentvolle keepster in ons midden, die het goed heeft opgepikt. Heel knap!´ aldus een tevreden trainer.

foto: W. Jurg (c)

Jessica Jurg brengt redding voor de spits van Willem II gevaarlijk kan worden.
Jessica Jurg brengt redding voor de spits van Willem II gevaarlijk kan worden.