Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Bergen over Fortuna Sittard-thuis: "We moeten winnen"

Gepubliceerd op 30 november 2018 15:09

Zaterdagavond speelt sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra stadion tegen Fortuna Sittard. Tegen de promovendus uit Limburg hopen de Friezen op de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Om te winnen, zal er gescoord moeten worden. Iemand die dat mede mogelijk moet maken, is Mitchell van Bergen. Met hem blikken we vooruit.

Mitchell van Bergen stoomt op tegen PSV
Mitchell van Bergen stoomt op tegen PSV

Hij moest even geduld hebben, maar in het vorige Eredivisieduel, de uitwedstrijd tegen PSV (3-0), behoorde Van Bergen weer eens tot de eerste elf. Zijn tweede basisplaats dit seizoen. De laatste keer dat hij vanaf de aftrap begon, was uit tegen Excelsior, twee maanden eerder. "Ik heb er eventjes op moeten wachten", knikt de negentienjarige rechtsbuiten. "Dat is moeilijk, want je wilt natuurlijk spelen. Het enige wat je kunt doen is hard werken en laten zien dat je erin hoort."

Met dubbele gevoelens blikt Van Bergen terug op het duel in het Philips Stadion. "Natuurlijk was het mooi om er vanaf het begin bij te zijn. Het resultaat daarentegen was teleurstellend." Door de nederlaag in Eindhoven bevindt sc Heerenveen zich in het rechterrijtje. "Dat is niet waar we horen", is Van Bergen van mening.

De Limburgers passeren

Tegenstander Fortuna Sittard staat momenteel in het linkerrijtje. De ploeg van trainer René Eijer is negende en heeft zestien punten. Twee meer dan sc Heerenveen. Bij een overwinning op de Limburgers passeren de Friezen hen op de ranglijst. "Dat is zaterdag het doel", laat Van Bergen weten. "We moeten winnen."

Mitchell van Bergen aan de bal tegen ADO Den Haag
Mitchell van Bergen aan de bal tegen ADO Den Haag

Winst op Fortuna Sittard zou voor sc Heerenveen de eerste thuiszege van het seizoen betekenen. "Daar snakken wij en het publiek echt naar", zegt Van Bergen. Gemakkelijk gaat dat echter niet worden, weet de vleugelspeler. "Fortuna doet het erg goed. Ze bereiken goede resultaten en vormen een hecht team dat compact speelt."

Van Bergen verwacht dat de groen-gele formatie uit Sittard zaterdag ook met die speelwijze aan de wedstrijd in het Abe Lenstra stadion begint. "Ik denk dat ze zich laten inzakken en ons het spel laten maken. Daar moeten we op voorbereid zijn. Op de trainingen ging het goed. Hopelijk betaalt zich dat zaterdag uit."

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en Fortuna Sittard begint zaterdag om 20.45 uur in het Abe Lenstra stadion.