Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Veerman redt in bizarre slotfase punt tegen Vitesse: 1-1

Gepubliceerd op 19 november 2016 20:15
Veerman redt in bizarre slotfase punt tegen Vitesse: 1-1

sc Heerenveen heeft na een bizarre slotfase een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Vitesse. De Friezen leken op weg naar de eerste thuisnederlaag van het seizoen, toen Lewis Baker de bezoekers fraai op 0-1 lobde (72e minuut). Met invaller Henk Veerman voorop in strijd, joeg sc Heerenveen vervolgens op de gelijkmaker. Veerman had vijf minuten voor tijd succes en had in blessuretijd zelfs opnieuw moeten scoren. In een ongekende scrimmage kwam de bal eerst op de lat, waarna Veerman de bal in de rebound op de paal volleerde.

De vorm die sc Heerenveen dit seizoen in de thuiswedstrijden etaleerde, was dit duel niet aanwezig. Verre van zelfs. In een saaie eerste helft zorgde Vitesse in de beginfase voor iets meer dreiging. Verder dan een schot van Nakamba kwam de ploeg echter niet. sc Heerenveen kreeg na een kwartier meer grip op de wedstrijd, maar wist ook weinig kansen te creëren. Of het moest een schot van Larsson zijn, die voorlangs vloog. Meer gebeurde er niet.

sc Heerenveen deed het vandaag zonder dirigent Stijn Schaars, die dit duel wegens een blessure aan zich voorbij moest laten gaan. Zijn plek werd ingenomen door Younes Namli. Ook Pelle van Amersfoort was niet fit genoeg om te starten. Hij werd vervangen door Morten Thorsby. Tegenover het wegvallen van het duo, stond de terugkeer van Joost van Aken in het hart van de Heerenveen-defensie.

De tweede helft begon zoals de eerste: Vitesse zette druk en zorgde voor de meeste dreiging. In de 48e minuut werd Erwin Mulder serieus getest. Hij redde op een schot. De bal klemmen lukte hem echter niet, waardoor er een rebound-kans was voor Ricky van Wolfswinkel. De spits schoot over. Even later deed Navarone Foor dat ook.

sc Heerenveen speelde matig en wist nauwelijks door de Vitesse-verdediging te breken. Toch had de ploeg een half uur voor tijd absoluut op voorsprong moeten komen. Yuki Kobayashi stak de bal precies op het juiste moment diep. Zeneli werd daardoor mooi gelanceerd en stormde alleen op doelman Room af. De vleugelspeler kon de bal afleggen op de meegelopen Reza, maar Zeneli ging voor eigen succes. Dat mislukte: Room keerde de bal met zijn been.

Een kwartier later ging er aan de andere kant een veel moeilijkere kans wel in. Vitesse lukte het om te scoren, en hoe. Lewis Baker kreeg de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en wipte de bal op fantastische wijze over Mulder heen. De bal stuiterde in het doel.

sc Heerenveen moest nu wat laten zien. Trainer Streppel reageerde door Pelle van Amersfoort (voor Thorsby) en Henk Veerman (voor Reza) in de ploeg te brengen. Het bleek een prima ingreep, want zeven minuten later had Veerman al voor de gelijkmaker gezorgd. De spits werd ingespeeld met zijn rug naar het doel. Hij draaide slim weg bij zijn tegenstander en schoof de bal door de benen van Room in het doel: 1-1.

Daarna brak er een hectische slotfase aan. sc Heerenveen bleef jagen op meer treffers, en omsingelde Vitesse. In de 90e minuut werd het bijna nog mooier voor Veerman en sc Heerenveen. Zeneli gaf een uitstekende voorzet vanaf rechts, maar Veerman kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. In de laatste minuut van de vier minuten blessuretijd werd het helemaal bizar. sc Heerenveen kreeg een hoekschop. De bal belandde in een scrimmage uiteindelijk op de lat en kwam voor de voeten van invaller Veerman. De paal stond echter een perfecte invalbeurt in de weg. Net als een overwinning.