Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vijf goals van Slagveer in monsterzege sc Heerenveen

Gepubliceerd op 2 juli 2013 23:30
Vijf goals van Slagveer in monsterzege sc Heerenveen

Liefst vijf keer was aanvaller Luciano Slagveer dinsdag trefzeker voor sc Heerenveen, in de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding tegen Gaasterlân/Sleat (0-16 winst). Extra knap hieraan was dat de talentvolle aanvaller dit in één helft flikte. Het gebeurde in de tweede helft, die sc Heerenveen al gestart was met een 0-10 voorsprong. Slagveer (5x) en Fahd Aktaou zorgden voor een 0-16 eindstand. Voor rust speelde sc Heerenveen met spelers uit de eerste selectie, na rust verscheen de beloftenploeg op het veld.

Slagveer was dus behoorlijk op dreef. ,,Vijf keer scoren is mooi, maar dat lag niet aan mij alleen", vond de succesvolle aanvaller. ,,Ik kreeg goede ballen van mijn medespelers en daardoor waren het geen hele moeilijke doelpunten om te maken. Maar je moet natuurlijk wel op de goede plek staan.”

sc Heerenveen miste dit duel de geblesseerde spelers Kristoffer Nordfeldt en Marco Pappa en de nieuwe aanwinst Magnus Wolff Eikrem (sluit zich vanaf vrijdag aan). Ook Jukka Raitala en Alfred Finnbogason waren er niet bij in Bakhuizen. Het duo is pas net teruggekeerd in Heerenveen en ligt conditioneel nog achter op de rest.

Mark Uth scoorde drie keer in de eerste helft
Mark Uth scoorde drie keer in de eerste helft

Marten de Roon opende het doelpuntenfestijn op de prima grasmat in Bakhuizen. Al in de derde minuut schoot de middenvelder de bal in het doel na een vrije trap van Joey van den Berg. Drie minuten later was Van den Berg zelf trefzeker, uit een voorzet van Pele van Anholt. Ramon Zomer (kopbal), Yanic Wildschut (benutte rebound na schot op paal van Mark Uth), en Rajiv van La Parra (mooi afstandsschot) zetten sc Heerenveen al na zestien minuten op een 0-5 voorsprong.

Binnen de 20e minuut zagen de ongeveer 1500 aanwezige toeschouwers al het zesde doelpunt van de avond. Mark Uth was dit keer succesvol voor sc Heerenveen. Van den Berg kon tien minuten later juichen om zijn tweede doelpunt. De middenvelder schoot de bal hard in de verre hoek van het doel. Mitchell Dijks maakte nog voor rust zijn eerste goal in het sc Heerenveen-shirt (intikker, 0-8), waarna Mark Uth sc Heerenveen naar de dubbele cijfers bracht: 0-9 en 0-10.

Debutant Yanic Wildschut maakte zijn eerste goal in het sc Heerenveen-shirt
Debutant Yanic Wildschut maakte zijn eerste goal in het sc Heerenveen-shirt

Na rust koos trainer Marco van Basten voor elf nieuwe namen in zijn ploeg, veelal spelers die vorig seizoen met Jong sc Heerenveen kampioen werden. Ook deze verjongde ploeg van sc Heerenveen speelde een prima helft, met Luciano Slagveer als uitblinker. Vorig seizoen was hij bij Jong sc Heerenveen goed voor 15 treffers, dit keer maakte hij er dus al vijf in één wedstrijd.

Zijn eerste goal was een intikker, na een pass van de Oostenrijkse testspeler Stefan Savic. Acht minuten later liet Slagveer de bal via zijn borst het doel binnenvallen. Nadat Fahd Aktaou zich ook nog bij de doelpuntenlijst voegde, pikte Slagveer in de laatste twintig minuten van de eenzijdige oefenwedstrijd nog eens drie doelpunten mee.

Gaasterlân/Sleat – sc Heerenveen 0-16

3. De Roon 0-1
6. Van den Berg 0-2
10. Zomer 0-3
12. Wildschut 0-4
16. Van La Parra 0-5
19. Uth 0-6
31. Van den Berg 0-7
35. Dijks 0-8
41. Uth 0-9
42. Uth 0-10
47. Slagveer 0-11
55. Slagveer 0-12
58. Aktaou 0-13
68. Slagveer 0-14
77. Slagveer 0-15
81. Slagveer 0-16

Opstelling sc Heerenveen eerste helft:
Vandenbussche, Van Anholt, Zomer, Kruiswijk, Dijks, Kums, De Roon, Van den Berg, Van La Parra, Uth, Wildschut

Opstelling sc Heerenveen tweede helft:
Kramer, Kum, Streutker, Otigba, Aktaou, Heerkes, Ziyech, Chacon, Basacikoglu, Slagveer, Savic

Na afloop had trainer Marco van Basten het druk met het zetten van handtekeningen
Na afloop had trainer Marco van Basten het druk met het zetten van handtekeningen