Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC Zwolle

Gepubliceerd op 24 november 2017 10:11
Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC Zwolle

Zaterdagavond komt PEC Zwolle op bezoek in het Abe Lenstra stadion. De ploeg van trainer John van ’t Schip bezet momenteel de vierde plaats in de Eredivisie en heeft vier punten meer dan sc Heerenveen. Het belooft een interessant duel te worden tussen twee voetballende ploegen.

sc Heerenveen hoopt de lijn die de ploeg de laatste weken heeft ingezet door te zetten. Na een gelijkspel bij Sparta in Rotterdam (0-0) en de zege bij FC Twente in Enschede (0-4), kan de ploeg tegen PEC Zwolle verdere aansluiting bij de subtop vinden. Verdediger Daniel Høegh verwacht een mooi duel: “Zwolle heeft het heel goed gedaan met een soortgelijke speelstijl als wij dat hebben. Het wordt een hele interessante wedstrijd waarbij wij minstens dezelfde energie moeten brengen als tegen FC Twente. Het is aan ons om de ingezette lijn door te trekken.”

11022012232891_FPH5544

Statistisch gezien heeft PEC Zwolle het vaak lastig in het Abe Lenstra stadion. sc Heerenveen verloor in de Eredivisie namelijk nog nooit een thuiswedstrijd van PEC. De Zwollenaren verkeren echter in uitstekende vorm. Afgelopen weekend verloor de ploeg van John van ’t Schip pas in de allerlaatste minuut van koploper PSV. Daarmee kwam er voor PEC een einde aan een serie van zeven Eredivisie-duels zonder nederlaag en incasseerde de ploeg voor het eerst in 486 minuten een tegengoal.

“Het wordt een lastige wedstrijd”, denkt ook Martin Ødegaard. PEC Zwolle doet het dit jaar goed en ondanks de nederlaag tegen PSV, verkeren ze in goede vorm. Zij hebben goede spelers, maar wij ook. Wij moeten op ons best zijn en dan kunnen we hopelijk voor een mooi resultaat zorgen.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing met Daniel Høegh en Martin Ødegaard

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en PEC Zwolle begint zaterdag om 20.45 uur.