Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vreven: "Zondag moet het gebeuren"

Gepubliceerd op 25 april 2018 11:05
Vreven: "Zondag moet het gebeuren"

De belangen zijn zondag groot. Daar waar sc Heerenveen voetbalt voor een plek in de play-offs om Europees-voetbal, strijdt NAC voor directe handhaving in de Eredivisie. De ploeg uit Breda staat drie punten boven de streep en heeft een overwinning nodig om aan alle onzekerheid een eind te maken. NAC-trainer Stijn Vreven is duidelijk: “Zondag moet het gebeuren.”

Stijn Vreven richt voor de camera van FOX Sports alle pijlen op de cruciale wedstrijd van dit weekend. “Wij willen niet in die play-offs raken, omdat dat gewoon een loting is, een moeilijke competitie. We staan er nu met een goede voorsprong nog altijd goed voor. Het is aan ons om het nu af te maken in de reguliere competitie.”

Volgens NAC-verdediger Fabian Sporkslede is het duel tegen sc Heerenveen gespreksonderwerp van de dag. “We zijn het hele seizoen bezig om NAC in de Eredivisie te houden. Nu is het zover dat het moet gaan gebeuren”, aldus de rechtsback. “Ik denk dat we zondag een sterke tegenstander hebben, maar we hebben dit seizoen bewezen dat we tegen dit soort ploegen een goed niveau kunnen halen en dat geeft vertrouwen.”

NAC won dit seizoen de thuiswedstrijden tegen FC Groningen, FC Utrecht, Feyenoord en Vitesse. sc Heerenveen is dan ook gewaarschuwd. Vreven: “We hebben niet een ploeg die wordt gezien als vechtmachine, we zijn meer een voetballende ploeg en daar hebben we ook onze punten mee gehaald. We gaan er alles aan doen om degradatie te voorkomen. Rechtstreekse handhaving is onze doelstelling en daar zijn we goed mee bezig, maar we zijn ons ook bewust dat we het nu nog moeten afmaken. Daar is zondag voor de kans voor. Dan moet het gebeuren.”

NAC Breda - sc Heerenveen zie je zondag vanaf 14.30 uur LIVE op FOX Sports GO 9 (internetkanaal)