Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

VVV-Venlo won nooit in Abe Lenstra stadion

Gepubliceerd op 7 februari 2013 12:00
VVV-Venlo won nooit in Abe Lenstra stadion

Resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie, maar afgaande op eerdere resultaten start sc Heerenveen zaterdag als favoriet aan het thuisduel tegen VVV-Venlo. De Limburgse club kwam vijf maal op bezoek in het Abe Lenstra stadion en hield aan die duels slechts een puntje over.

Voor sc Heerenveen lopen de thuisduels tegen VVV-Venlo meestal goed af. De Friese formatie won in het Abe Lenstra stadion vier van de vijf gespeelde ontmoetingen. De Venlonaren wisten slechts eenmaal een punt te pakken en dat was in het seizoen 2009 – 2010. Het doelsaldo is met dertien tegen drie treffers ruim in het voordeel van de thuisclub. VVV-Venlo bleef in twee duels droog staan en kwam drie keer niet verder dan een treffer.

Eenmaal was één doelpunt toereikend voor een puntje en dat was op 4 oktober 2009 (1-1). Met die eindstand kwam de thuisclub achteraf goed weg. sc Heerenveen kwam goed uit de startblokken, maar dwong geen kansen af. Gaandeweg kwamen de gasten beter in het spel en Calabro zorgde twee minuten voor tijd ietwat gelukkig voor de 0-1. De Limburgers leken de zege voor het grijpen te hebben, maar in blessuretijd kopte Papadopoulos de thuisclub alsnog langszij.

Twee seizoenen geleden werd het 2-0 voor sc Heerenveen. Bas Dost kopte de thuisclub vlak na rust op aangeven van Beerens op voorsprong. Nog geen twee minuten later deelde de Fin Mika Väyrynen de genadeklap uit. Die twee snelle treffers waren te veel voor de gasten uit Limburg. VVV-Venlo eindigde het duel met tien man omdat Chula twee maal geel kreeg van scheidsrechter Sanders.

De eerste ontmoeting (11-9-1993) tussen beide clubs eindigde in een nipte 1-0 zege. De grootste Friese zege dateert van 23 januari 2008 (5-1). Op die dag was VVV-Venlo lang niet opgewassen tegen sc Heerenveen. Onder aanvoering van uitblinker Miralem Sulejmani werden de gasten uit Venlo onder de voet gelopen. De Serviër was goed voor één doelpunt en twee assists. De vijf treffers kwamen op naam van Bradley, Sulejmani, Poulsen, Gerald Sibon en Pranjic. Voor de gasten was Calabro trefzeker.

De editie van afgelopen seizoen eindigde in een 4-1 zege voor sc Heerenveen. Elm en Djuricic zorgden in de eerste helft voor een 2-0 voorsprong. Maguire scoorde na ruim een uur tegen, maar in de slotfase zorgden Elm met zijn tweede van de wedstrijd en Dost voor de 4-1 eindstand. Voor Oussama Assaidi was er een belangrijke rol weggelegd. De aanvaller scoorde niet, maar was wel goed voor drie assists.

In de voorgaande duels tussen sc Heerenveen en VVV-Venlo werd twaalf maal geel uitgedeeld. Vier spelers van sc Heerenveen en acht spelers van de gasten kregen een kaart. Er viel slechts eenmaal rood en dat was de al gememoreerde kaart van Chula in het duel van twee seizoenen geleden.

Datum Thuisclub Uitclub Uitslag
11-09-1993 sc Heerenveen - VVV Venlo 1-0
23-01-2008 sc Heerenveen - VVV Venlo 5-1
04-10-2009 sc Heerenveen - VVV Venlo 1-1
23-10-2010 sc Heerenveen - VVV Venlo 2-0
24-03-2012 sc Heerenveen - VVV Venlo 4-1