Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Yanic Wildschut tekent voor drie jaar bij sc Heerenveen

Gepubliceerd op 24 juni 2013 15:42
Yanic Wildschut tekent voor drie jaar bij sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft vandaag met de aanvaller Yanic Wildschut een driejarig contract getekend, met een optie voor nog twee jaar. Eerder waren VVV-Venlo en sc Heerenveen al een transfer met de snelle aanvaller overeen gekomen. Vandaag werd Wildschut medisch goedgekeurd en werd de overeenkomst getekend.

De 21-jarige Amsterdammer, die in de jeugd van Ajax speelde, kwam via FC Zwolle in 2011 naar VVV-Venlo. In 61 competitieduels scoorde hij acht keer voor de Venlose club, die dit seizoen degradeerde naar de Jupiler League. Daarnaast is Wildschut tienvoudig jeugdinternational van Nederland Onder 21.

Technisch directeur Johan Hansma: “We hebben met Yanic een sterke en snelle aanvaller gehaald. Vorig jaar stond hij ook al bij ons in de belangstelling, maar toen ketste de transfer af. We zijn blij dat we er nu wel in geslaagd zijn om hem vast leggen. Hij heeft vorig jaar een moeilijk seizoen gehad met VVV, maar hij is nog steeds een jonge speler met veel potentie. Yanic is een vleugelaanvaller die zowel links als rechts goed uit de voeten kan met snelheid, kracht, assist en scorend vermogen. ”