sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Youssef Fennich: ‘Warm gevoel bij sc Heerenveen’

Gepubliceerd op 29 augustus 2012 13:43
Youssef Fennich: ‘Warm gevoel bij sc Heerenveen’

Behalve Lukas Marecek, legde sc Heerenveen woensdag ook een andere talentvolle speler vast. Youssef Fennich (19) komt over van Ajax, en zal zich aansluiten bij de beloften van sc Heerenveen. De middenvelder is blij met zijn overstap.

,,Ik wil me bij sc Heerenveen goed door ontwikkelen, en me van mijn beste kant laten zien," zegt de talentvolle speler. ,,Ik ben een controlerende middenvelder, en beschik over een goed inzicht en een goede passing. Mijn linkerbeen moet ik wel nog verbeteren, net als koppen.”

Met Ajax A1 beleefde Fennich het afgelopen seizoen een succesvol jaar. Hij werd landskampioen, bereikte de finale van de NextGen Series, net als de bekerfinale. Die laatste prijs werd echter veroverd door zijn nieuwe club, sc Heerenveen. ,,Dat was wel balen”, lacht Fennich, die behalve met de A1 ook al eens meedeed met Jong Ajax. ,,Maar bij Ajax kreeg ik niet echt de kans om door te breken. Ik hoop hier bij sc Heerenveen een goede stap te zetten in mijn carrière.”

De eerste indrukken zijn positief. ,,Alles is heel professioneel geregeld”, zegt Fennich. ,,Ik ben hier goed ontvangen, en heb een warm gevoel bij de club. Ik ben blij met mijn contract. Als ik het goed doe, hoop ik me dit seizoen bij de eerste selectie te voegen.” Technisch directeur Johan Hansma heeft vertrouwen in het talent. ,,We hopen dat Youssef via de beloften naar het eerste elftal door stroomt. Hij is een goede voetballer. We hebben er vertrouwen in dat hij hier gaat slagen.”

Youssef Fennich: 'Ik hoop bij sc Heerenveen een goede stap in mijn carrière te zetten'
Youssef Fennich: 'Ik hoop bij sc Heerenveen een goede stap in mijn carrière te zetten'