Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ziyech kalm onder aandacht: 'blijf altijd mezelf'

Gepubliceerd op 11 augustus 2013 08:48
Ziyech kalm onder aandacht: 'blijf altijd mezelf'

Met zijn goede spel en 'bewuste' rake vrije trap, vestigde Hakim Ziyech zaterdag alle aandacht op zich tijdens het Avondje NAC. De talentvolle speler (20 jaar) vervulde een belangrijke rol in de 0-2 zege van sc Heerenveen op NAC Breda. Voor de camera's van de NOS, Fox Sports en tegen talloze journalisten vertelde Ziyech over zijn optreden.

Het werk zat er na het laatste fluitsignaal dus bepaald niet op voor de creatieve middenvelder van sc Heerenveen. In de catacomben van het NAC stadion blust Ziyech uit van zijn route langs alle media. ,,Dit is wel wat anders dan bij Jong sc Heerenveen", lacht hij.

,,Het is ook heel raar", geeft Ziyech aan. ,,Iedereen heeft z'n ogen op mij gericht. Leuk? Ach, het hoort er bij. Ik vind het niet heel vervelend. Zeker als men positief over je is, zoals nu. Zoiets doet me wel wat om te horen. Het geeft een goed gevoel als mensen je goed vinden spelen. Dat zal iedere jonge speler wel hebben. Maar ik realiseer me heel goed dat ik nu normaal moet blijven doen. Ik zal altijd mezelf blijven en me niet ineens anders gaan gedragen. Als dat namelijk wel gebeurt, gaat het verkeerd", spreekt Ziyech rustig.

Hakim Ziyech scoorde zaterdag zijn eerste Eredivisiegoal. ,,Heel bijzonder"
Hakim Ziyech scoorde zaterdag zijn eerste Eredivisiegoal. ,,Heel bijzonder"

Kramp

Net als een week eerder tegen AZ (4-2 winst), speelde Ziyech nu ook een prima wedstrijd. ,,Ik voel me heel goed in dit team. Ik probeer 'voetbal' toe te voegen, door openingen te zoeken en steekpasses te geven. Vandaag lukte dat goed. Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Ik doe elke wedstrijd alles om drie punten binnen te halen. Ook nu heb ik veel arbeid geleverd. Op het laatst zat ik er echt doorheen", vertelt Ziyech, die in de 72e minuut met kramp gewisseld werd.

32 speelminuten eerder had hij gescoord. En hoe. Uit een vrije trap van rechts voor het doel, een plek waar je eerder een voorzet zou verwachten, mikte hij de bal in de linkerbovenhoek over een verbaasde doelman Jelle Ten Rouwelaar. ,,Ik zag hem al ver voor zijn doel staan", gniffelt Ziyech. ,,Ik wilde het in één keer proberen. Het was dus een ‘bewussie’. Toen ik de bal raakte, voelde ik al meteen dat-ie zou zitten. Het is mijn eerste Eredivisiegoal. Heel bijzonder. Niet alleen de eerste, maar ook nog eens een hele mooie. Ik zal dit nooit meer vergeten."