Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Zondag 16 december inzameling houdbaar voedsel

Gepubliceerd op 13 december 2018 12:01

Samen met supportersverenigingen Nieuw Noord en FeanFan organiseert sc Heerenveen een kerstactie voor de Voedselbank Heerenveen. De bedoeling is om houdbaar voedsel in te zamelen voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Utrecht op 16 december.

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. De afgelopen jaren was de inzamelingsactie voor de wedstrijd een groot succes en daarom zetten we de traditie graag voort.

Sjoerd Talsma, voorzitter van de Voedselbank, is zeer enthousiast over het feit dat er weer voedsel zal worden ingezameld. Daarnaast heeft hoofdsponsor GroenLeven 250 kaarten beschikbaar gesteld voor de wedstrijd op 16 december, zodat de cliënten van de Voedselbank deze wedstrijd kunnen bezoeken.

De inzamelpunten voor voedsel worden ingericht bij ingang E, G, T, O, B en J, waar vrijwilligers het houdbare voedsel in ontvangst zullen nemen. De volgende artikelen zijn geschikt om te doneren:

  • · Rijst, couscous en droge pasta’s
  • · Suiker en meel
  • · Siroop, stroop en honing
  • · Frisdranken, koffie en thee
  • · Koekjes, pinda’s, ontbijtgranen en muesli
  • · Groenten en/of fruit in blik
  • · Jams en zoetwaren
  • · Soepen en/of conserven
  • · Fritessaus, ketchup en dergelijke mits lang houdbaar

ICT & mobieltjes actie, steun het goede doel: KIKA

Recyclebox verzameld werkende en niet-werkende mobiele telefoons en ICT apparatuur. Door het geschikt maken van oude(re) apparatuur voor hergebruik ontstaan opbrengsten waarmee goede doelen gesteund kunnen worden. Samen met vrijwilligers doen zij dit onder de naam Recyclebox.

Deze apparatuur kan alleen ingeleverd worden in de box bij de hoofdbalie (ingang B) en niet bij de andere verzamelpunten tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht.

De kennis van ICT is hierbij onmisbaar en ook hun kracht. Zij kunnen daardoor iets doen voor het “goede” en het “groene” en zo een steentje bijdragen aan onze samenleving en het milieu. De opbrengst gaat naar KIKA, één van onze goede doelen.
 
Belangrijk: gegevensdragers in computers, servers en mobiele telefoons worden door Recyclebox 100% veilig opgeschoond. Zij vernietigen de data softwarematig en op verzoek hardware matig volgens de EADMS richtlijnen. Nadien verstrekken zij een certificaat als bewijs van succesvolle dataverwijdering.

Wilt u ook een donatie doen? Neem dan contact op met de MVO afdeling via 0513-612190 of neem het mee naar de wedstrijd sc Heerenveen – FC Utrecht op 16 december.