13 mrt 2021 16:30 Eredivisie Wedstrijden

0

Locatie

Koning Willem II Stadion

sc Heerenveen laat zich aftroeven in Tilburg

sc Heerenveen heeft zichzelf zaterdag op bezoek bij Willem II een slechte dienst bewezen. Na een aardig begin ging het met name vlak na rust hopeloos mis tegen de Tricolores. De Friezen zullen in de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen, wil de ploeg blijven meedoen om de play-offplekken (3-1).

13032021273526 DSC 4780

Met Rodney Kongolo aan de aftrap in plaats van de niet fit genoeg bevonden Siem de Jong waren de Friezen in de openingsfase de bovenliggende partij. Maar het vele balbezit ten spijt, gevaarlijk werden de gasten niet. En op het moment dat het Friese overwicht wegebde, sloeg Willem II genadeloos toe. Na een half uur kopte Sebastian Holmén raak uit een vrije trap, nadat bewaker Pawel Bochniewicz op de grond lag (1-0).

Tien minuten voor de pauze had Henk Veerman de stand weer in evenwicht moeten brengen, maar op aangeven van Lasse Schöne stuitte de clubtopscorer van dichtbij op doelman Arijanet Muric. Friese kansen waren schaars in Tilburg en hoe het wel moest, liet de thuisclub na rust zien. sc Heerenveen werd in de tweede helft afgetroefd door Willem II en zag de achterstand in drie minuten oplopen van 1-0 naar 3-0 via Kwasi Wriedt en Ché Nunnely.

Voor, op of achter de lijn
Kort voor de derde Tilburgse treffer dacht sc Heerenveen terug in de wedstrijd te komen, maar een kopbal van Bochniewicz werd voor, op of achter de lijn gehaald. In ieder geval kende de arbitrage geen doelpunt toe. In het restant probeerden de Friezen er nog wat van te maken, maar Willem II hield redelijk eenvoudig stand. Op één moment na: Joey Veerman rondde een door hemzelf opgezette aanval fraai af (3-1). Maar verder dan dat kwam sc Heerenveen niet.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Van Hecke, Dresevic (60. Floranus), Bochniewicz, Kaib; Kongolo (60. Hajal), Halilovic (79. Nygren); Schöne, J. Veerman; Van Bergen, H. Veerman.