47500

Locatie

De Kuip

Basisplaats Van Beek en primeur Olsson lichtpuntjes tijdens kansloze nederlaag

sc Heerenveen heeft in de Kuip niet kunnen doen wat vorig seizoen wel lukte. Toen pakte de ploeg van Kees van Wonderen een punt door een doelpuntloos gelijkspel, nu was al snel duidelijk dat de wedstrijd niet zou eindigen zonder goals. Binnen twintig minuten hadden de Rotterdammers namelijk al drie keer mogen juichen.

Fey6

Luka Ivanusec zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer, waarna ook Mats Wieffer en Igor Paixao raak schoten. In minuut 25 werd de stand iets dragelijker voor bezoekers. Simon Olsson, die na negen minuten ook al een kans kreeg om de scoren, schoot de bal langs Timon Wellenreuther. Het was voor de Zweedse middenvelder zijn eerste Eredivisiedoelpunt.

Na de pauze moest Van Wonderen een wijziging doorvoeren. Sven van Beek, die in de basis begon na maandenlang blessureleed, kon niet langer dan één helft meedoen. Djenahro Nunumete kwam in het veld als zijn vervanger. Met een nieuwe naam achterin bleef de Friese defensie wankelen. De thuisploeg vond constant de ruimte in het strafschopgebied, maar de bezoekers kwamen een aantal keer met de schrik vrij. Toch was het na een kwartier spelen in de tweede helft raak voor Feyenoord. Santiago Gimenez kon de bal van dichtbij binnenwerken.

Het was nog niet voorbij voor sc Heerenveen. De honger van Feyenoord was nog niet gestild, waardoor de ploeg bleef aanvallen. Yankuba Minteh en Ondřej Lingr pakten ook nog een goal mee, waardoor de wedstrijd eindigde met een duidelijke stand op het scorebord: 6-1.

Opstelling sc Heerenveen: Noppert; Hall (77. Braude), Van Beek (45. Nunumete), Van Ottele, Köhlert; Brouwers (63. Van Amersfoort), Olsson, Tahiri; Nunnely (63. Witteveen), Nicolaescu (63. Karlsbakk), Sahraoui