20555

Locatie

Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen maakt fans warm met drie punten in sfeervol Abe Lenstra stadion

sc Heerenveen heeft de goede thuisreeks een passend vervolg gegeven: na Heracles Almelo en Fortuna Sittard werd ook de derde thuiswedstrijd op rij met 3-0 gewonnen. In een kolkend Abe Lenstra stadion waren de mannen van Kees van Wonderen heer en meester.

ALM3

Het was koud in het Abe Lenstra stadion, maar Andries Noppert stond ‘gewoon’ met korte mouwen binnen de lijnen. Hij was de enige op het veld. Misschien had de keeper voorafgaand aan de wedstrijd gedacht dat hij veel te doen kreeg, maar in de eerste helft was de sluitpost vooral toeschouwer. Eén keer moest hij serieus ingrijpen op een inzet van Kornelius Hansen, maar die wist hij naast te tikken. De Fries zag dat zijn collega aan de andere kant vaker onder vuur werd genomen.

Pelle van Amersfoort kreeg in de achtste minuut een opgelegde kans na goed voorbereidend werk van Luuk Brouwers en smaakmaker Osame Sahraoui, maar de bal werd op de doellijn gekeerd door Loïc Mbe Soh. Niet lang daarna maakte de spits alsnog een doelpunt. Simon Olsson gaf een prachtige steekpass, waarna Van Amersfoort de bal tegen de touwen werkte. Na ruim een uur spelen kon hij de marge bijna verdubbelen, maar een kopbal werd uitstekend gekeerd door keeper Nordin Bakker. Toch zochten de teams de kleedkamer op bij een 2-0 tussenstand. Sven van Beek werkte de bal van dichtbij binnen nadat Mats Köhlert de bal met zijn hoofd panklaar voor het doel legde.

Na een paar minuten in de tweede helft kon Sahraoui ook zijn doelpuntje meepikken, maar hij werkte de bal over. Na ruim een uur spelen was de dribbelaar weer dichtbij. Na een mooie aanval kreeg hij een schietkans op de rand van het zestienmetergebied, maar Bakker kon met zijn voet redding brengen. Tien minuten later moest de sluitpost zich wel voor de derde keer gewonnen geven deze avond: Luuk Brouwers gaf de bal aan Van Amersfoort, die de bal feilloos tegen de touwen werkte. Daardoor bleven de punten in het Abe Lenstra stadion.