Alleen Ajax pakt in uitduels meer punten dan PSV

13 februari 2019 10:00

Voor sc Heerenveen staat zaterdag de thuiswedstrijd tegen koploper PSV op het programma. De ploeg van trainer Mark van Bommel presteert in uitduels prima, maar wist in 2019 buiten Eindhoven nog niet te winnen.

597384cf15619.jpg

PSV won zeven van de tien gespeelde uitduels. Voor de winterstop morste de koploper slechts eenmaal punten, dat was op bezoek bij Feyenoord. In 2019 verlopen de uitduels van PSV stroever. Uit bij Emmen en FC Utrecht werd gelijkgespeeld. Beide duels eindigden in 2-2.
 
Lozano c.s. haalden buiten Eindhoven enkele malen flink uit. Zo werd het in Den Haag maar liefst 0-7 en in Almelo stond na negentig minuten een 0-4 eindstand op het scorebord. Daar staat tegenover dat er driemaal met het minimale verschil van één treffer werd gewonnen.
 
PSV heeft een positief doelsaldo van +20. De koploper was buiten Eindhoven goed voor dertig treffers. Doelman Zoet capituleerde tienmaal. PSV hield in drie duels de nul en scoorde in de tien uitduels altijd minimaal twee treffers. Alleen Ajax haalde in uitwedstrijden meer punten, maar de Amsterdammers hebben wel één uitbeurt meer achter hun naam staan dan PSV.
 
De wedstrijd in het Abe Lenstra stadion begint zaterdag om 19.45 uur. Er zin nog kaarten verkrijgbaar. Voor informatie over de kaartverkoop: klik hier.

Uitduels PSV    
Fortuna Sittard PSV 1-2
PEC Zwolle PSV 1-2
ADO Den Haag PSV 0-7
NAC Breda PSV 0-2
FC Groningen PSV 1-2
De Graafschap PSV 1-4
Feyenoord PSV 2-1
Heracles Almelo PSV 0-4
FC Emmen PSV 2-2
FC Utrecht PSV 2-2