Dag 1 in La Manga: “We gaan vol aan de bak”

05 januari 2019 17:59

De kop is eraf. De spelers van sc Heerenveen werkten zaterdagochtend hun eerste en tweede training van het trainingskamp in La Manga af. Rustig acclimatiseren was er in het zuidoosten van Spanje niet bij. Onder een stralende zon werden de voetballers en keepers door de trainers meteen hard aan het werk gezet. Een overzicht van de eerste dag.

59668b56b64d7.jpg
Trainer Jan Olde Riekerink tijdens de eerste training

Iets voor 10.00 uur kwamen de 25 selectiespelers op de fiets aan bij de trainingsvelden van La Manga Club, waar de begeleiding en trainers de pionnen, speedladders en andere materialen al hadden uitgezet. Eerder op de dag had de natuur in alle vroegte met verse dauwdruppels van de kortgeschoren grasmat al een waar biljartlaken gemaakt.

Terwijl de spelers de sportschoenen verruilden voor de kicksen schoot hoofdtrainer Jan Olde Riekerink alvast de eerste strepen in het dauwdeken. De coach was goed te spreken over het terrein. En niet alleen daarover. "De omstandigheden zijn perfect. Ook het hotel en het eten is goed. Zo kunnen we ons optimaal voorbereiden op de tweede seizoenshelft."


Hoe de selectie van sc Heerenveen dat doet? "Door veel te trainen", vertelt Olde Riekerink. "We trainen twee keer per dag en spelen één oefenwedstrijd. We hebben een aantal doelen. Een daarvan is op fysiek vlak stappen zetten. We gaan vol aan de bak."

Hard werken, maar daarnaast ook plezier maken. Sam Lammers slaakte halverwege de ochtendtraining een jubelkreet van jewelste, dat zelfs de collega’s van buurman VfB Stuttgart even opzij keken. De spits had net een wedstrijdje hooghouden gewonnen en wilde dat laten weten ook.

Na de eerste oefensessie werden doelmannen Trevor Doornbusch en Filip Bednarek door een aantal spelers nog even flink onder vuur genomen. In groepjes van vijf namen twee teams het tegen elkaar op. Die strijd leverde de nodige hilariteit op. In de tweet hieronder zie je hoe dat ging.

Tijdens de middagsessie lag de focus meer op positie- en partijspel. De training werd afgesloten met een conditionele oefening. Zondag staan er wederom twee trainingen op het programma. De selectie start om 10.00 uur op het veld en gaat 's middags verder in het krachthonk.

Bekijk hieronder een fotoreportage van de eerste training: