De Graafschap pakt punten vooral in thuisduels

13 maart 2019 16:00

De Graafschap is zaterdag de tegenstander in de dertiende thuiswedstrijd van sc Heerenveen. De Superboeren hebben het moeilijk op vreemd terrein. Twaalf uitduels leverden de ploeg van trainer Henk de Jong vijf punten op, tegenover zeventien punten thuis.

6045076b01d00.jpg

Alleen NAC Breda, dat aan de optredens buiten eigen stadion twee punten overhield, presteerde in uitwedstrijden minder goed.. De Graafschap wist eenmaal een uitwedstrijd te winnen, dat was enkele weken geleden op bezoek bij PEC Zwolle (0-3) Daarnaast werden puntjes gepakt op bezoek bij FC Emmen (1-1) en ADO Den Haag (0-0).
 
De Graafschap is met NAC Breda de minst productieve uitclub van de Eredivisie. De Doetinchemmers kwamen buiten De Vijverberg net als de Bredanaars zeven keer tot scoren. De Superboeren incasseerden 34 treffers. Een groot deel van deze doelpunten komt op conto van Ajax dat in De Arena met 8-0 zegevierde.
 
Alleen op bezoek bij ADO Den Haag en PEC Zwolle stond De Graafschap geen tegentreffer toe. De Graafschap kwam in acht van de twaalf uitduels niet tot scoren. Alleen NAC Breda (13) bleef buiten eigen stadion vaker droog staan.
 

Uitduels De Graafschap    
NAC Breda De Graafschap 3-0
FC Emmen De Graafschap 1-1
Heracles Almelo De Graafschap 4-0
Fortuna Sittard De Graafschap 4-1
AZ De Graafschap 1-0
FC Utrecht De Graafschap 5-0
ADO Den Haag De Graafschap 0-0
Ajax De Graafschap 8-0
Excelsior De Graafschap 2-0
Feyenoord De Graafschap 4-0
PEC Zwolle De Graafschap 0-3
Willem II De Graafschap 3-2