Drie punten na ijzersterke comeback

29 november 2019 22:34

Waar vorige week een sterke comeback bij PSV uiteindelijk niets tastbaars opleverde, knokte sc Heerenveen zich vrijdagavond in eigen huis tegen Vitesse wél succesvol terug. De Friezen stonden vlak voor de pauze nog met 0-2 achter, maar stapten na negentig minuten toch met drie punten van het veld (3-2).

Het kantelpunt in het duel vond plaats op slag van rust. sc Heerenveen zat niet in de wedstrijd en keek dankzij treffers van Tim Matavz en Bryan Linssen tegen een 0-2 achterstand aan, toen de Friezen plotseling een penalty kregen. Jordy Bruijn werd in het strafschopgebied door Danilho Doekhi naar de grond gewerkt, waarna scheidsrechter Danny Makkelie naar de stip wees. Hicham Faik wist wel raak met het buitenkansje en bracht de spanning terug (1-2).

Na rust verscheen een ander sc Heerenveen op het veld: aggresiever, feller. Kort na de pauze was Faik dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn schot met rechts belandde in de handen van Remko Pasveer. De thuisclub voelde dat er meer inzat en gaf gas. Halverwege de tweede helft bracht Mitchell van Bergen de stand tegen zijn oude club weer in evenwicht. De aanvaller glipte langs zijn directe tegenstander en bleef kalm, oog in oog met Pasveer (2-2).

Echte spitsengoal
sc Heerenveen wilde meer en kreeg meer. Kort na de treffer van Van Bergen zette Jens Odgaard de Friezen met een echte spitsengoal op voorsprong. De Deen draaide weg bij Doekhi en schoot met zijn linker raak (3-2). Daarna ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker, terwijl sc Heerenveen het duel wilde beslissen. Beide ploegen kregen in hun missie kansen, maar mede dankzij twee goede reddingen van Warner Hahn bleven de drie punten in Friesland.

sc Heerenveen - Vitesse 3-2 (1-2). 9. Matavz 0-1, 21. Linssen 0-2, 42. Faik (pen.) 1-2, 63. Van Bergen 2-2, 69. Odgaard 3-2. Gele kaarten: Dresevic, Floranus (sc Heerenveen), Clark, Honda (Vitesse).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Veerman (88. Høegh), Halilovic (59. Dreyer), Faik; Van Bergen, Odgaard, Bruijn (59. Kongolo).