Gezamenlijk scoren voor een gezonde leefstijl

28 oktober 2019 12:38

Voor een periode van drie jaar, slaan sc Heerenveen en GGD Fryslân vanaf maandag de handen ineen voor een vitaler Fryslân. Voor de start van de noordelijke derby hebben Cees Roozemond (directeur sc Heerenveen) en Margreet de Graaf (directeur GGD Fryslân) de samenwerkingsovereenkomst getekend.

6272632b053de.jpg

sc Heerenveen en GGD Fryslân streven naar een gezonde(re) leefomgeving. Als de omgeving gezond is, wordt het maken van een gezonde keuze gemakkelijker en weer normaal. Een gezonde omgeving creëren kunnen wij als organisaties niet alleen. Daarom zoeken we de samenwerking met elkaar. Een vitale omgeving voor de inwoner van Friesland is voor ons beide een belangrijk speerpunt.

Hoe gaan we samenwerken?
 
  • Het thema ‘vitaliteit’ en gezonde leefstijl wordt gekoppeld aan het project 'Scoor een boek' en daarmee ook aan het thema laaggeletterdheid (een thema dat bij zowel sc Heerenveen als GGD Fryslân een aandachtspunt is)
  • Voetballers worden bij verschillende leefstijl projecten ingezet als rolmodel om een gezonde leefstijl te stimuleren (bijvoorbeeld bij projecten op het gebied van voeding en bewegen, middelengebruik enz.)
  • Met het oog op de dag van morgen (de 'dei fan moarn') en de GGD-focus op preventie vinden we het belangrijk om (o.a. met voetbal) meer partijen/stakeholders aan te laten sluiten bij dit thema