Jeugdoverzicht: O15 wint van "Superboeren"

14 oktober 2019 11:38

Tijdens de interlandperiode kwamen het eerste elftal en de oudste jeugdteams niet in actie, maar wel Onder 15 en Onder 13 van sc Heerenveen. Ook voor Onder 11 stond er een competitieduel op het programma, maar het veld in Hardegarijp liet dit niet toe. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

625520e0e6b3a.png

Onder 15
sc Heerenveen Onder 15 deed goede zaken door te winnen van De Graafschap. Op Sportpark Skoatterwâld legde het elftal van trainer Niek Westra de basis voor rust (4-1). In de tweede helft wisten de Superboeren nog eenmaal te scoren, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar (4-2).

sc Heerenveen begon goed aan de wedstrijd. Na drie minuten scoorde Hylke Priem de openingstreffer (1-0). Tien minuten later verdubbelde Dimitris Rallis de score (2-0). Uit het niets kwam De Graafschap terug in de wedstrijd door Otniël Raterink (2-1).

Onder 15 liet zich na de tegentreffer niet van de wijst brengen. Voor de pauze bracht Thom Faber de stand op 3-1 en maakte Tygo Land er 4-1 van. Na rust kwam De Graafschap snel op 4-2 en namen de gasten het heft in handen. Een derde Doetinchemse goal kwam er niet, net als een vijfde Fries doelpunt en dus bleven de punten in Heerenveen.

Onder 13
Aan de zegereeks van Onder 13 kwam na drie wedstrijden een einde. In Nijmegen ging de ploeg van trainer Jeffrey Mast onderuit (2-1).

Onder 13 kende geen goed begin tegen NEC. Na vier minuten spelen kwam de thuisclub op voorsprong en verdubbelde die acht minuten later (2-0). Halverwege de eerste helft kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd, maar slaagden de Friezen er niet in door de Nijmeegse defensie te voetballen.

Na rust kwam er een agressief en fel sc Heerenveen uit de kleedkamer. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van Kai Jansen. sc Heerenveen ging daarna vol voor de gelijkmaker. De ploeg daarvoor ook kansen, maar die werden niet verzilverd.

Foto's uit sc Heerenveen - De Graafschap (Onder 15):