Kik Pierie in voorselectie Oranje onder 19

07 maart 2019 08:44

591299d5ce961.jpg

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar strijdt in maart in eigen land om een plek op het Europees kampioenschap. In de finaleronde neemt het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg het op tegen Wales, Slovenië en Spanje. De oefenmeester heeft 34 spelers opgenomen in de voorselectie van de eliteronde, onder hen verdediger Kik Pierie van sc Heerenveen..

De wedstrijden worden gespeeld in Assen en Hardenberg. Eindigt het team van KNVB-coach Maarten Stekelenburg als eerste in de groep, dan plaatst het zich voor het EK 2019 in Armenië, dat het eindtoernooi van 14 tot 27 juli organiseert. Hieraan doen acht landen mee, waarbij Armenië als gastland automatisch gekwalificeerd is. In de tweede kwalificatieronde komen 28 landen uit in zeven verschillende groepen. Uit deze groepen gaan dus alleen de groepswinnaars naar het EK in Armenië.
 
HHC Hardenberg is gastheer van de eerste en derde wedstrijd van Onder 19 tijdens de Eliteronde, tegen respectievelijk Wales en Spanje. Alle wedstrijden in Hardenberg zijn gratis toegankelijk. De tweede wedstrijd, tegen Slovenië, wordt gespeeld bij Achilles 1894 in Assen. Voor die wedstrijd kost een staanplaats 3 euro en een tribuneplaats 6 euro.