Mat sc Heerenveen verliest op bezoek bij FC Emmen

07 april 2019 14:15

Na de nederlaag donderdag in De Kuip ging sc Heerenveen drie dagen later op bezoek bij FC Emmen eveneens onderuit. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink was zondag niet opgewassen tegen de Drenthenaren. Caner Cavlan velde met twee doelpunten het oordeel over zijn oude club (2-0).

60787c9c131e2.jpg

Olde Riekerink kon in Emmen geen beroep doen op Stijn Schaars. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Pelle van Amersfoort. Ook Doke Schmidt en Nemanja Mihajlovic mochten starten. Met hen aan de aftrap begonnen beide ploegen aftastend aan het duel. Daarna nam FC Emmen het initiatief. Na twintig minuten kreeg Luciano Slagveer een grote kans zijn ploeg aan de leiding te brengen, maar de oud-speler van sc Heerenveen schoot van dichtbij over.

FC Emmen hield het heft in handen en zag dat vijf minuten voor rust beloond worden. Vanaf de linkerkant trok Jansen naar binnen en nam het doel van Hahn onder vuur. De doelman keerde de inzet van de aanvoerder nog, maar zag de rebound binnengekopt worden door Cavlan (1-0).

Afstandschot van Vlap
In de tweede helft moest sc Heerenveen antwoord vinden op het spel van de Emmenaren. Michel Vlap probeerde het tien minuten na rust eens van afstand, maar de gedeeld clubtopscorer zag zijn inzet eenvoudig gepareerd worden door doelman Kjell Scherpen. Kort daarna kreeg de thuisclub een goede kans op het verdubbelen van de score, maar Nick Bakker tikte de bal uit een hoekschop naast.

607855f92ce61.jpg

FC Emmen bleef ook in het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Na een aantal mogelijkheden te hebben gecreëerd, kon een tweede treffer niet uitblijven. Een kwartier voor tijd stuurde Michael Chacon Cavlan weg. De linksback was in het zestienmetergebied gedoken, verraste Hahn in de korte hoek en besliste met die goal het duel (2-0).

Volgende week zondag komt FC Groningen op bezoek in het Abe Lenstra stadion. De aftrap van de vijftigste Derby van het Noorden is om 14.30 uur.

FC Emmen - sc Heerenveen 2-0 (1-0). 40. Caner Cavlan 1-0, 75. Cavlan 2-0. Gele kaarten: Michael de Leeuw, Glenn Bijl, Hilal Ben Moussa, Reuven Niemeijer (FC Emmen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg; Van Amersfoort, Vlap, Rienstra (57. Thorsby); Van Bergen (83. Hornkamp), Lammers, Mihajlovic (46. Johnsen).