Offday Beloftenploeg: keihard verlies tegen Jong Go Ahead

04 november 2019 21:13

Jong sc Heerenveen is vanavond tegen een keiharde nederlaag aangelopen tegen Jong Go Ahead Eagles: 0-6. Op Skoatterwâld keken de Friezen al binnen het half uur tegen een 0-4 achterstand aan. De ploeg van trainer Ronnie Pander beleefde een offday en kon de deuk niet meer repareren. Sterker nog, de schade werd na rust groter.

,,Sjongejonge”, zucht Pander na afloop. De trainer kan nauwelijks begrijpen wat hij zojuist zag. ,,Na 17 minuten al met 0-3 achter”, vat hij de pijnlijke cijfers nog maar eens samen. Nee, dit had hij zowel als speler als trainer nog niet eerder meegemaakt.

Vanavond overkwam het hem dus wel, als trainer van Jong sc Heerenveen. ,,We speelden zo ontzettend slap en onsamenhangend. We waren helemaal niet attent. Jong Go Ahead Eagles deed dat veel beter. Zij anticipeerden steeds goed op de bal, wij waren telkens te laat. Tja, dan kom je al snel op ruime achterstand en loop je achter de feiten aan. Dan duurt zo’n wedstrijd lang hoor.”

Na twee minuten opende Antoine Rabillard de score voor de gasten. Vijf minuten later trof hij opnieuw doel, en in de 17e minuut maakte de spits zijn hattrick al compleet: 0-3. Julius Bliek maakte er nog binnen het half uur 0-4 van.

Wat zeg je dan in de rust? Pander: ,,De spelers willen dit natuurlijk ook niet, dus ik kan wel alles bij elkaar schelden, maar dat heeft ook geen zin. We hebben het met elkaar gehad over de intensiteit die elke speler in het duel moet leggen. Daar begint het allemaal mee. We wilden in elk geval de tweede helft nog winnen.”

Na rust ging Go Ahead Eagles echter door met waar het mee bezig was: scoren. Gino Bosz maakte in de 50e minuut de 0-5. ,,Dan gaan de koppies van de spelers wel hangen,”  zag Pander. Toch hield vervolgens de harde doelpuntenregen op, al moest Jong sc Heerenveen twee minuten voor tijd wel weer een tegentreffer slikken.

,,Go Ahead was veel scherper dan wij", besefte Pander. ,,Wij hebben ook nog wel kansen gehad om te scoren, maar Go Ahead Eagles maakte die kansen wel af en wij niet. Een verklaring voor ons slechte spel heb ik niet. Als ik dat wist, zou dit niet gebeurd zijn. Je kunt dit in elk geval gerust  een offday noemen. Die heb je er wel eens tussen zitten in een seizoen.”

Volgende week dinsdag kan Jong sc Heerenveen de zure smaak wegspoelen. Dan speelt de ploeg om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse.

Jong sc Heerenveen – Jong Go Ahead Eagles 0-6

2. Rabillard 0-1
7. Rabillard 0-2
17. Rabillard 0-3
27. Bliek  0-4