Spelers G-team ondertekenen contract

22 augustus 2019 15:48

In een bomvolle perszaal in het Abe Lenstra stadion zetten twaalf G-voetballers donderdagmiddag hun handtekening onder een contract bij sc Heerenveen. Zij zullen de Friese club vertegenwoordigen in de Bijzondere Eredivisie, die met ingang van dit seizoen start.


De selectiespelers werden een voor een naar voren geroepen, waarna ze onder toeziend oog van familie, vrienden en bekenden hun contract ondertekenden. Niet eerder werden er in het Abe Lenstra stadion op één dag twaalf nieuwe spelers gepresenteerd. Uniek, net als het G-team en de Bijzondere Eredivisie waaraan sc Heerenveen deel gaat nemen.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK), bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat naast sc Heerenveen uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

Op tv
De speciale eredivisie telt vier wedstrijddagen per seizoen: acht duels in totaal. Vanaf donderdag 28 november is de Bijzondere Eredivisie ook op tv te zien. KRO-NCRV volgt de G-teams en laat hun verrichtingen zien in een zesdelige documentaireserie.

61858a952165c.jpg
De G-selectie van sc Heerenveen