Timo Zaal met Nederlands elftal actief in Spanje

04 februari 2019 11:54

Afgelopen weekend stond er voor Onder 15 geen wedstrijd op het programma, maar Timo Zaal, verdediger van de ploeg van trainer Menno van Dam, kwam wel in actie. Timo werkte met het Nederlands elftal een vierlandentoernooi af in Spanje.

60136c8709d9e.jpg
Timo Zaal geeft aanwijzingen tijdens het duel met Ierland

Oranje speelde drie duels. Timo stond bij de tweede wedstrijd, tegen Ierland in de basis. Onder toeziend oog van Van Dam wonnen Timo en zijn landgenoten het duel met de Ieren, na strafschoppen. Door de zege werd de finale bereikt. In de eindstrijd, die Oranje verloor van Spanje (1-0), kwam Timo niet in actie.

Ondanks dat Nederland naast de toernooiwinst greep, blikte Timo tevreden terug. ‘Toen het volkslied werd gespeeld voor de wedstrijd tegen Ierland voelde ik wel enige spanning. Maar naarmate het duel vorderde, kwam ik steeds beter in de wedstrijd en uiteindelijk was ik tevreden over mijn eigen spel. Daarnaast was het natuurlijk mooi dat we de finale hebben bereikt.’

Jeugdspeler van de maand
In september vorig jaar werd Timo bij sc Heerenveen uitgeroepen tot jeugdspeler van de maand. Bekijk hier de reportage die sc Heerenveen TV destijds over hem maakte: