Drietal keert tegen Sparta terug in de basis

30 oktober 2020 18:40

Sherel Floranus, Jan Paul van Hecke en Oliver Batista Meier keren zondagmiddag, wanneer sc Heerenveen op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam, terug in de basisopstelling. Dat maakte trainer Johnny Jansen bekend tijdens het persmoment vrijdag. Het drietal kreeg dinsdag rust – hoewel Floranus nog inviel – bij de bekerzege op TOP Oss.

653729af11593.jpg

Door de terugkeer van Floranus, Van Hecke en Batista Meier beginnen Hamdi Akujobi, Ibrahim Dresevic en Sieben Dewaele tegen Sparta op de bank. "Dat betekent dat dezelfde jongens starten als tegen FC Emmen", verduidelijkte Jansen, die aangaf dat binnen zijn selectie zeker spelers op de deur beginnen te kloppen. "Neem Sieben. Hij is een ander type dan de middenvelders die er nu in staan. Met hem zouden we qua speelstijl kunnen variëren."

Dewaele moet het op bezoek bij Sparta weer doen met een reserverol. Zover zijn Arjen van der Heide en Jan Ras nog niet. "Arjen is op de weg terug, maar hoelang zijn herstel gaat duren, weten we nog niet precies. Jan traint komende week weer met de groep mee. Het is jammer voor hem en andere jongens dat we momenteel in coronatijd geen oefenduels mogen spelen. Op die wijze wedstrijdritme houden of opdoen is er nu niet bij."

Een stug elftal
Dan over de tegenstander. Sparta verzamelde in zes duels drie punten, tien minder dan sc Heerenveen. In tegenstelling tot de Friezen werden de Rotterdammers deze week tegen ADO Den Haag uitgeschakeld in de beker, met een verlenging in de benen. "Dat zou een voordeeltje kunnen zijn", zei Jansen. "Los daarvan heeft Sparta een, hoe zal ik het zeggen, stug elftal. Ja, ik denk dat dat het beste woord is. Het is tegen hen lastig kansen creëren."

Met wat voor formatie trainer Henk Fraser voor de dag komt, is voor Jansen nog een verrassing. "Ze kunnen meerdere speelstijlen hanteren", weet de oefenmeester. "Dat hebben ze dit seizoen laten zien: de ene keer 5-3-2, in de beker tegen ADO weer 4-4-2. Ik ben benieuwd. Hoe ze ook zullen spelen, wij moeten zorgen dat we daar goed mee omgaan. We moeten het herkennen en meteen de boel goed neerzetten."

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier, J. Veerman; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.