Interlandoverzicht: Dresevic niet in actie bij gelijkspelend Kosovo

15 oktober 2020 09:00

De eredivisie ligt even stil, maar dat betekent niet dat er niet wordt gevoetbald. Een aantal spelers van sc Heerenveen speelt in deze periode interlands: Oliver Batista Meier, Pawel Bochniewicz, Ibrahim Dresevic en Sherel Floranus. In dit overzicht lees je de prestaties terug van onze internationals.

Woensdag 14 oktober:

Ibrahim Dresevic
Kosovo speelde woensdagavond in de Nations League gelijk op bezoek bij Griekenland (0-0). Ibrahim Dresevic deed negentig minuten mee bij de Kosovaren, die in de poule op de derde plek staan met twee punten uit vier duels.

Pawel Bochniewicz
Waar Dresevic de hele wedstrijd speelde, bleef ploeggenoot bij sc Heerenveen Pawel Bochniewicz negentig minuten op de bank bij Polen - Bosnië-Herzegovina. Dankzij een 3-0 overwinning gaan de Polen met zeven punten uit vier duels aan de leiding in de groep, waarin ook Nederland zit. Oranje staat derde, met vijf punten.

Dinsdag 13 oktober:

Sherel Floranus
Jong Oranje heeft zich dankzij een riante overwinning op Cyprus verzekerd van het EK van 2021 (0-7). Sherel Floranus viel een kwartier voor tijd in voor Deyovaisio Zeefuik en leek in de extra tijd zelfs te scoren. Echter werd er al gefloten voor een overtreding op de rechtsback, waardoor er een strafschop genomen moest worden. Zuur voor Sherel Floranus die zijn eerste doelpunt in het Oranjeshirt had kunnen maken. Kaj Sierhuis faalde uiteindelijk niet vanaf elf meter en schoot de zevende en laaste treffer van de avond binnen.

Jong Oranje speelt in november nog twee kwalificatiewedstrijden, maar kan door de goede resultaten in de poule (24 punten uit 8 wedstrijden) de kwalificatie niet meer mislopen.

Zondag 11 oktober:

Vier dagen nadat voor Kovoso de EK-droom uiteenspatte, moesten Ibrahim Dresevic en zijn landgenoten alweer aantreden. In het kader van de Nations League kwam Slovenië op bezoek. Met Dresevic negentig minuten binnen de lijnen verloor Kosovo met 0-1.

Behalve Dresevic kwam ook oud-sc Heerenveenspeler Arber Zeneli in actie voor Kosovo. De buitenspeler stond tachtig minuten in het veld, totdat hij naar de kant werd gehaald.

Woensdag kan Dresevic zijn vijfde interland gaan spelen. Dan neemt Kosovo het in de Nations League op in en tegen Griekenland (aftrap: 20.45 uur).

Na het debuut van Pawel Bochniewicz afgelopen week tegen Finland, speelde Polen zondagavond de wedstrijd in de Nations League tegen Italië. Met Bochniewicz op de bank speelde Polen met 0-0 gelijk.

Woensdag speelt Polen – groepsgenoot van Nederland – opnieuw een wedstrijd in de Nations League. Tegenstander in eigen huis is Bosnië-Herzegovina.

Donderdag 8 oktober:

Kosovo is er komende zomer niet bij op het EK. De droom van Ibrahim Dresevic en zijn landgenoten spatte woensdagavond uiteen door een nederlaag in en tegen Noord-Macedonië (2-1). Dresevic speelde de hele wedstrijd. Bij een zege had Kosovo zich nog niet geplaatst voor het EK: Noord-Macedonië stuit in de play-offfinale op Georgië. De winnaar gaat naar het EK.

Voor Dresevic en Kosovo staan er deze interlandperiode nog twee Nations League-duels op het programma. Zondag wacht Slovenië en drie dagen later is Griekenland de tegenstander.

Vanaf de bank zag Sherel Floranus Jong Oranje woensdagavond met speels gemak winnen van Gibraltar. Het EK-kwalificatieduel eindigde in een 5-0 zege voor de Nederlanders. Dinsdag komt Jong Oranje – en wellicht Floranus – weer in actie. Dan staat de EK-kwalificatiewedstrijd met en op Cyprus op de agenda.

Woensdag 7 oktober:

Met Polen nam Pawel Bochniewicz het woensdagavond op tegen Finland. De Polen wisten de vriendschappelijke wedstrijd te winnen (5-1). Bochniewicz zal de avond niet snel vergeten. De Poolse verdediger maakte zijn debuut voor de nationale ploeg. In de rust kwam Bochniewicz binnen de lijnen.

Gedurende deze interlandperiode speelt Polen ook twee wedstrijden in de Nations League. Polen zit in groep A van divisie A samen met Nederland, Italië en Bosnië-Herzegovina. Zaterdag neemt Polen het thuis op tegen de Italianen. Vier dagen later speelt Polen opnieuw thuis, dan tegen Bosnië-Herzegovina.

Oliver Batista Meier
Oliver Batista Meier speelde woensdagmiddag zijn eerste wedstrijd voor Duitsland Onder 20. Tegen de Zwitsers was hij meteen belangrijk. Met een assist in de 38e minuut zorgde de aanvallende middenvelder er mede voor dat Duitsland op een 2-1 voorsprong kwam. Met deze tussenstand werd Batista Meier na een uur gewisseld. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1 overwinning. Batista Meier en Duitsland komen deze interlandperiode niet meer in actie.