Jong sc Heerenveen wint ook derde duel

17 februari 2020 21:31

Jong sc Heerenveen kent een ijzersterke start van de kampioensgroep. Na winst op Jong Feyenoord en Jong Go Ahead Eagles, werd er vanavond in het derde duel ook de volle buit gepakt tegen Jong VVV-Venlo (2-0). Runar Espejord en Rein Smit tekenden voor de twee treffers.

638663f3c064a.jpg

Zo beleeft sc Heerenveen erg veel plezier aan de kampioensgroep, met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden. 'Ja, het is wel eens minder geweest', reageert trainer Ronnie Pander op de zegereeks van zijn ploeg. 'Al ben ik minder tevreden over onze uitvoering van vandaag.'

Want de fraaie reeks had vanavond ook kunnen eindigen, beseft de trainer. 'Op het laatst had het nog 1-1 kunnen worden, maar Trevor Doornbusch hield ons met een paar goede reddingen overeind.' VVV werd in die fase steeds sterker en bracht sc Heerenveen aan het wankelen. Vlak voor het eindsignaal prikte Smit de geruststellende 2-0 binnen.

Een gelijkspel was onterecht geweest, vond Pander. 'Wij waren dit duel de bovenliggende partij. We hebben veel kansen gecreëerd en verdiend gewonnen. Wel vond ik dat we in een te laag tempo speelden. We hadden meer energie in de wedstrijd moeten steken.'

sc Heerenveen nam na een half uur de leiding tegen de Limburgers. Espejord speelde zich in het strafschopgebied knap langs een aantal tegenstanders en schoot vervolgens raak: 1-0. sc Heerenveen kreeg kansen op meer treffers, maar bleef lange tijd op de minimale voorsprong staan. In de eindfase werd VVV sterker en kwam de ploeg een aantal keer gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. Zover kwam het dus niet. Smit maakte aan alle onzerheid een einde.

Jong sc Heerenveen - Jong VVV-Venlo 2-0 (1-0). 31. Espejord 1-0, 90. Smit 2-0.

Opstelling Jong sc Heerenveen: Doornbusch; Akujobi, De Bruijn, Van Hau, Adney; Bruijn, Smit, Hajal; Halilovic, Espejord, Van der Heide (48. Maloku).