Punt voor sc Heerenveen na meeslepend slot

06 december 2020 20:00

sc Heerenveen heeft zondag thuis een punt overgehouden aan een enerverend duel met PSV. Na een kansloze eerste helft knokten de Friezen zich na rust terug tot zelfs een 2-1 voorsprong. Een stunt leek in de maak, maar in de extra tijd moest de ploeg van trainer Johnny Jansen alsnog een gelijkmaker slikken (2-2).

6569094ddbf8d.jpg

Bijna, maar dat telt niet in de voetballerij. In de extra tijd kregen invaller Ulysses Llanez en kort daarna Joey Veerman elk een kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de 3-1 viel niet. In de nastoot vloog de bal er aan de andere kant wél in: Joël Piroe redde voor PSV een punt en liet sc Heerenveen verbouwereerd achter (2-2). Dat de Friezen dicht bij een zege zouden zijn, was na 45 minuten nog ondenkbaar: een klein wonder op zich.

Dominant PSV
In de eerste helft liepen de spelers van sc Heerenveen drie kwartier achter die van PSV aan. De Eindhovenaren dicteerden, maar grote kansen bleven aanvankelijk uit. Die waren juist voor de Friezen. Alleen verzuimde Henk Veerman zijn ploeg tweemaal tegen de verhoudingen in op voorsprong te zetten. Daarna werd de dominantie toch uitgedrukt in een doelpunt. En wat voor een. Met een prachtig stiftje liet Mario Götze Erwin Mulder kansloos (0-1).

Geen idee wat zich in de pauze in beide kleedkamers heeft afgespeeld, maar de tweede helft was geen schim van de eerste. Gelukkig maar voor sc Heerenveen. De Friezen schudden de schroom van zich af en kwamen op gelijke hoogte. Clubtopscorer Henk Veerman passeerde nu wel Yvon Mvogo (1-1). De thuisclub voelde dat er meer te halen viel en dat bleek. Mitchell van Bergen haalde doeltreffend uit en zette het duel op zijn kop (2-1).

(Anti)climax
Hoewel het bord met daarop de extra tijd al omhoog was gegaan, moest de (anti)climax nog komen. Nadat sc Heerenveen verzuimde het duel te beslissen, tekende Piroe voor de gelijkmaker (2-2). Maar klaar was het toen nog niet. De Friezen dachten een penalty te krijgen, na hands van Ibrahim Sangaré. VAR Dennis Higler constateerde echter buitenspel, waardoor het feest niet doorging en sc Heerenveen zich tevreden moest stellen met een punt (2-2).

sc Heerenveen - PSV 2-2 (0-1). 28. Götze 0-1, 69. H. Veerman 1-1, 78. Van Bergen 2-1, 90. Piroe 2-2. Gele kaarten: Rosario, Dumfries (PSV). Scheidsrechter: Nijhuis.

Opstelling sc Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Dewaele (58. Hajal), J. Veerman; Nygren (70. Llanez), H. Veerman, Van Bergen.