sc Heerenveen haalt Poolse verdediger Bochniewicz

10 september 2020 17:55

Pawel Bochniewicz heet de nieuwste aanwinst van sc Heerenveen. De 24-jarige centrale verdediger komt over van Górnik Zabrze uit zijn geboorteland Polen. De linkspoot – met de Poolse nationale selectie afgelopen vrijdag tegenstander van het Nederlands elftal – tekent in het Abe Lenstra stadion een contract tot medio 2023.

6506992687382.jpg

sc Heerenveen is niet Bochniewicz' eerste buitenlandse avontuur. Op zijn zestiende verhuist hij van Stal Mielec naar Reggina. Na twee jaar Reggina maakt Bochniewicz binnen Italië de overstap naar Udinese. Door die club wordt de Pool tweemaal verhuurd: twee seizoenen aan het Spaanse Granada en anderhalf jaar aan Górnik Zabrze, de club die hem medio 2019 definitief overneemt.

Bij Górnik Zabrze, op het hoogste niveau van Polen, komt Bochniewicz in twee en een half jaar tot 81 competitiewedstrijden. Daarin scoort hij driemaal. In het seizoen 2020/2021 – de Poolse competitie is al begonnen – staat de teller van de aanvoerder na drie officiële duels op twee treffers. Daar blijft het bij voor Bochniewicz, die per direct de overstap maakt naar sc Heerenveen.

Lang, kopsterk en ervaren
Technisch manager Gerry Hamstra is blij met het vastleggen van Bochniewicz. "Het is bekend dat we op zoek waren naar versterking achterin, naar een centrale verdediger die er meteen staat. Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt. Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team."