Jansen over Fortuna: "een goed elftal waar je niet zomaar even van wint "

17 september 2021 10:57

Na het gelijke spel in de uitwedstrijd tegen FC Groningen staat er voor sc Heerenveen zaterdagmiddag weer een thuisduel op het programma. Fortuna Sittard komt om 16.30 uur op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Met zeven punten uit vier wedstrijden wil sc Heerenveen de goede seizoenstart in eigen huis een vervolg geven. Trainer Johnny Jansen blikt vooruit.

Jansen

Fortuna Sittard was vorig seizoen met 1-3 te sterk in het Abe Lenstra stadion. De Limburgers staan momenteel drie punten onder sc Heerenveen, maar speelden ook een duel minder. “Fortuna heeft een degelijk en goed elftal waar je niet zomaar even van wint”, zegt Jansen. “We zullen scherp voor de dag moeten komen. Ze hebben een aantal goede voetballers die je dwingen tot keuzes. Ik vind dat wijzelf tot nu toe ook beter voetballen dan vorig seizoen. Het belooft een interessante ontmoeting te worden.”

Jansen kan tegen Fortuna Sittard nog niet beschikken over Rodney Kongolo. De middenvelder is nog altijd ziek. Antony Musaba trainde vrijdag wel weer mee en zit zaterdag bij de selectie. Tibor Halilovic is nog een twijfelgeval, maar Johnny Jansen verwacht dat de middenvelder morgen gewoon kan starten. “De opstelling zal hetzelfde zijn als tegen Groningen. Ik vond dat wij toen in de eerste helft een goed niveau haalden. De tweede helft was minder. Ook omdat zij anders gaan spelen. Wij moeten leren om daarmee om te gaan. Dat gaat met vallen en opstaan.”