Jeugdoverzicht: Fraaie goal bij O15, O13 verliest van Ajax

06 december 2021 10:50

Geen volledige programma afgelopen weekend voor de jeugdacademie van sc Heerenveen: slechts vier teams kwamen in actie. En die hadden het zwaar. Alleen Onder 15 ging niet onderuit, mede dankzij een zeer fraaie treffer van Kai Jansen. Een overzicht.

Kwuhkaxj


Onder 18
Geen competitieverplichtingen voor Onder 18, maar een oefenwedstrijd. FC Volendam was zaterdag te gast op Sportpark Skoatterwâld. De oranjehemden waren een maat te groot voor het team van trainer Niek Westra (0-5). Toch was er ook een lichtpunt: Melle Joop Witteveen vierde na liefst 22 maanden blessureleed zijn rentree.

Onder 15
Het hoogtepunt van de wedstrijd zaterdag tussen Onder 15 en ADO Den Haag vond al na zes minuten plaats. Kai Jansen nam de bal van zo'n 25 meter op de pantoffel en knalde de Friezen op voorsprong (1-0). Genoeg voor de zege was het niet: het duel eindigde in 2-2.


Onder 13
Onder 13 kreeg zaterdagmiddag bezoek van Ajax. En klop. De Amsterdammers waren met duidelijke cijfers te sterk voor het team van trainer Jeffrey Mast (0-6).


Onder 12
Onder 12 reisde zaterdag af naar Wijdewormer. De ploeg van trainer Nick Kuiper speelde twingames tegen AZ. De thuisclub was over twee wedstrijden te sterk voor de Friezen: 23-2.