Jeugdoverzicht: Moeizaam weekend voor de academie

01 november 2021 11:17

Net als het eerste elftal kwam dit weekend ook de jeugdacademie van sc Heerenveen in actie. De Friese teams kenden een moeizame speelronde: alleen Onder 12 en 11 wisten hun wedstrijd – twingames in dit geval – te winnen. Een overzicht.

Kvgg4obg

Onder 21
Na een 2-3 oefenzege dinsdag op hoofdklasser Genemuiden (dankzij doelpunten van Ian Beelen, Levi de Wilde en Axel Schouwstra) verloor Onder 21 zaterdag in Heerenveen van NEC. Bij rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft maakten de Nijmegenaren het verschil (0-3).

Onder 18
Onder 18 ging zondag in eigen huis nipt onderuit tegen PSV. Trustin van 't Loo zette de Friezen halverwege de eerste helft op voorsprong. Maar de Eindhovenaren kwamen terug en scoorden na een uur de winnende treffer (1-2).

Onder 17
Ook Onder 17 kwam thuis in actie en net als Onder 21 en 18 ging ook de ploeg van trainer Wilco Hellinga onderuit. FC Utrecht was met 2-7 te sterk. Dimitris Rallis en Niek Beerens tekenden voor de Friese treffers.

Onder 15 en 14
Onder 15 en 14 speelden zaterdag uit. Onder 15 ging op bezoek bij ADO Den Haag en keerden met een 4-0 nederlaag huiswaarts. Ook Onder 14 reed zonder punten terug naar Heerenveen. Bij en tegen Go Ahead Eagles ging het team van Joey van den Berg met 3-1 onderuit.

Onder 13
Onder 13 verloor op Sportpark Skoatterwâld met duidelijke cijfers van AZ (0-4).

Onder 12 en 11
De jongste teams van de academie redden dit weekeinde de eer. Onder 12 was in twingames – waarbij de scores van twee wedstrijdjes bij elkaar worden opgeteld – te sterk voor PEC Zwolle (10-6). Onder 11 won op die manier thuis van Drachtster Boys (11-0).