Oefenzege op en bij PEC Zwolle

31 juli 2021 21:00

sc Heerenveen heeft zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle zijn derde overwinning van de voorbereiding geboekt. Dankzij een vroeg doelpunt van Joey Veerman en een late treffer van Siem de Jong waren de Friezen te sterk voor de mede-eredivisionist (0-2). Smet op de avond was het uitvallen van Pawel Bochniewicz.


Het voorlaatste oefenduel begon goed voor sc Heerenveen: bij de eerste de beste kans was het meteen raak. Joey Veerman dribbelde het zestienmetergebied in, kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal beheerst in de hoek (0-1). Tien minuten later sloeg de stemming om en maakte blijdschap plaats voor schrik. Bochniewicz ging na een botsing met Eliano Reijnders naar de grond en verliet per brancard het veld.

Met Ibrahim Dresevic als vervanger van Bochniewicz kreeg PEC na een halfuur een goede kans op de gelijkmaker, maar Gervane Kastaneer schoot voorlangs. Op slag van rust had debutant Filip Stevanovic de score kunnen verdubbelen: zijn inzet was geplaatst, maar ook te slap.

Binnenkant paal
Het was aan Xavier Mous te danken dat sc Heerenveen het eerste kwartier na rust doorkwam zonder kleerscheuren. De doelman redde op schoten van achtereenvolgens Chardi Landu, Slobodan Tedic en Kenneth Paal. Daarna nam de Zwolse druk af en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Lang leek de treffer van Veerman de enige van de avond worden, totdat De Jong kort voor tijd een voorzet van Mitchell van Bergen via de paal binnentikte (0-2).


PEC Zwolle - sc Heerenveen 0-2
(0-1). 7. J. Veerman 0-1, 84. De Jong 0-2.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk (87. Akujobi), Van Beek (75. Van Ottele), Bochniewicz (19. Dresevic), Kaib; Hajal (71. Kongolo), Halilovic, J. Veerman; Nygren (55. Van Bergen), H. Veerman (71. De Jong), Stevanovic (46. Van der Heide).