Schorsingen voor Schöne en Van Ottele

15 mei 2021 11:40

Lasse Schöne en Syb van Ottele missen de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Beide spelers kregen een directe rode kaart tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen.

13052021274471 DSC 6109

 

De aanklager van de KNVB deed voor beide spelers een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk. sc Heerenveen, Schöne en Van Ottele hebben dit schikkingsvoorstel vrijdagmiddag niet geaccepteerd omdat de spelers voor de bal gingen en niet de intentie hadden om hun tegenstander te blesseren.

Na het bestuderen van de beelden heeft de tuchtcommissie laten weten dat de straf van Van Ottele wordt verminderd naar twee wedstrijden (waarvan één wedstrijd voorwaardelijk). Omdat Van Ottele zijn tegenstander uiteindelijk niet hard heeft geraakt, ziet de tuchtcommissie aanleiding om de eis van de aanklager niet geheel te volgen.

De straf voor de eerste rode kaart in de carrière van Schöne blijft wel staan. De tuchtcommissie oordeelt dat hij zijn tegenstander met gestrekt been over de bal heeft geraakt, met het risico om zijn tegenstander ernstig te blesseren.