Veolia wordt partner en vervangt lichtinstallatie in stadion

18 augustus 2021 09:18

De komende vijf seizoenen is Veolia partner van sc Heerenveen. Veolia is wereldleider op het gebied van geoptimaliseerde energie- en milieutechnologie. Het van oorsprong Franse bedrijf vervangt in september de hele stadionlichtinstallatie en prijkt dit seizoen met het logo op de broekjes van de spelers.

Veolia
V.l.n.r.: Liane Vos, Jan Lenstra (beiden Veolia), Martin Koopman (sc Heerenveen), Fred Degenaars (Veolia) en Ronny Venema (sc Heerenveen).


sc Heerenveen en Veolia zijn geen onbekenden van elkaar. Veolia is gehuisvest in het Abe Lenstra stadion en voert al enige tijd technisch beheer en onderhoud uit in en om het stadion. Veolia zet zich in om zowel de technische installaties in de regio te verduurzamen op het gebied van energie, water en recycling.

Een partnerschap met sc Heerenveen is een logisch gevolg, zegt COO Jan Lenstra. "Wij vinden sport belangrijk om de gezondheid van mensen te verbeteren en te behouden. Daarnaast is sc Heerenveen is dé club van de regio en genereert de samenwerking voor ons naamsbekendheid. Tot slot is de club druk bezig met verduurzaming en een sociale bijdrage te leveren aan Heerenveen en de regio. Dit sluit perfect aan bij onze ambities en waarden."

Nieuwe verlichting: duurzaam en spectaculair
Ook Martin Koopman, commercieel manager van sc Heerenveen, is blij met de toetreding van Veolia als partner. "Veolia is een prachtig, vooruitstrevend miljardenbedrijf en zelfs wereldleider in hun specialisme. We zijn trots dat ze bij ons willen horen en dat ze de verlichting in het stadion gaan vervangen. Daarmee tillen we de beleving voor de supporters weer naar een hoger niveau."

De huidige lichtinstallatie in het Abe Lenstra stadion wordt in september door Veolia vervangen. Daarvoor in de plaats komt ledverlichting: met deze innovatieve en allernieuwste lichttechnieken en -effecten kan sc Heerenveen rondom de thuiswedstrijden het publiek nog meer spektakel bieden. Daarnaast is de verlichting van Veolia ook zuinig en duurzaam.

In 2020 heeft Veolia 95 miljoen mensen voorzien van drinkwater en het afvalwater verwerkt van 65 miljoen mensen, 43 miljoen megawatt energie opgewekt en 47 miljoen metrische ton afval omgezet in nieuwe materialen of energie.