Akademy: Onder 21 en Onder 14 pakken drie punten

28 november 2022 10:15

De jeugdteams denderden afgelopen weekend gewoon door, ondanks het feit dat de eerste selectie de winterstop al een paar weken geleden begon. Vier ploegen kwamen op Sportpark Skoatterwâld in actie. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

26112022302537 FPH 4117

Onder 21 doet goede zaken
De O21 van sc Heerenveen mag blijven hopen op de titel en promotie. De ploeg won met 3-0 van AFC. Melle Joop Witteveen hielp de Friezen op weg met een assist en een doelpunt. Bij de openingstreffer gaf hij de voorzet op Melik Osmaïl, waarna hij in de tweede helft zelf de marge verdubbelde. In minuut 77 maakte Trustin van ’t Loo de derde goal. sc Heerenveen staat momenteel tweede, wat aan het einde van de rit recht geeft op promotie. Het gat met koploper Cambuur is één punt, met nog twee speelrondes te gaan.

Onder 18 krijgt tik
De O18 had afgelopen weekend een grote stap richting promotie kunnen zetten, maar slaagde daar niet in. In de blessuretijd werd verloren van concurrent Sparta, dat een plaats hoger op de ranglijst staat. De nummer één en twee uit de competitie promoveren na de winterstop en Heerenveen staat nu derde. Het verschil met de Rotterdammers is vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan.

Onder 15 verliest van koploper
De O15 van sc Heerenveen moest het ook opnemen tegen een Rotterdamse ploeg. Feyenoord kwam op bezoek in Friesland. Ook deze tegenstander nam de punten mee naar de havenstad. De spelers in het pompeblêdenshirt konden de koploper van de competitie geen pijn doen. Toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluitje blies, stond het 0-3.

Onder 14 wint van concurrent
De O14 speelde op eigen terrein tegen NEC, dat voorafgaand aan het duel evenveel punten had als de Friese ploeg. Na het laatste fluitsignaal was er een gat van drie punten, in het voordeel van de thuisploeg. De teams hielden elkaar voor de pauze in evenwicht, wat resulteerde in een 1-1 stand bij rust. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar een mooie 4-2 overwinning.

Onder 13 verliest
De O13 stapte zaterdag in de auto richting Utrecht, waar werd gespeeld tegen de plaatselijke FC. De Friezen gingen naar de kleedkamer met een 3-1 achterstand, waarbij Luca Dijkstra het doelpunt van de bezoekers maakte. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 6-1.

Primeur voor Onder 12
Voor de O12 stond er een primeur op het programma tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse: de talenten speelden voor het eerst elf tegen elf. Die nieuwe ervaring ging niet gepaard met een overwinning. De Arnhemmers waren met 2-0 te sterk.