Sportieve strijd op het veld, voor misdragingen is geen plaats

29 april 2022 14:10

De Friese derby is terug. En de supporters op de tribune zijn dat gelukkig ook. Samen met alle aanwezigen hopen we zondag op de fantastische voetbalsfeer die deze wedstrijd verdient. De sportieve strijd moet op het veld plaatsvinden, voor misdragingen en provocaties op de tribune is geen plaats.

19122021286410 DSC 7993


sc Heerenveen wil dat iedereen op een veilige manier de wedstrijd kan bezoeken. Hoewel de sfeer in het Abe Lenstra stadion dit seizoen ouderwets goed is, merken we helaas ook een toename van misdragingen rondom wedstrijden. Hier willen we absoluut van af.

Provocaties

De club is geschrokken van het wangedrag waarbij een groep personen gisteravond met bivakmutsen voor het stadion van Cambuur stonden. Een absurde actie die de club in diskrediet brengt. ‘Supporters’ die moedwillig naar het Abe Lenstra stadion komen om rotzooi te trappen zijn niet welkom. Zondag niet, nooit niet. sc Heerenveen schroomt niet om in te grijpen waar dit nodig is. De club heeft de afgelopen periode al meerdere keren opgetreden tegen onwenselijk gedrag en op basis van beschikbare camerabeelden en informatie, diverse stadionverboden uitgedeeld.

Vuurwerk? Nee

Helaas hebben er bij vorige wedstrijden incidenten plaatsgevonden met vuurwerk. Behalve het creëren van onveilige situaties, kosten deze acties de club dit seizoen al tienduizenden euro's. Ook voor degene zelf zijn de straffen niet mild: een stadionverbod van minimaal 18 maanden en een standaardboete van 450 euro. Stop ermee en doe vuurwerk in de ban!

Bier gooi je niet, bier drink je!

Tijdens wedstrijden wordt er helaas ook regelmatig met bier gegooid. Biergooien is voor niemand leuk: een nat pak voor de ontvanger en een droge keel voor de gooier, die bovendien een mogelijke sanctie kan verwachten. Zonde dus, voor iedereen. Bovendien, waarom met bier gooien als je het ook gewoon kunt opdrinken? Dus denk om je medesupporters en gebruik je bier waarvoor het bedoelt is.

Het wordt zondag ouderwets druk op de tribunes van het Abe Lenstra stadion. Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Voor misdragingen is geen plaats en sc Heerenveen schroomt niet om in te grijpen waar dit nodig is. Daarom doen we een oproep aan iedereen: steun de club op een positieve wijze.